|

Metro istasyonlarında kan bağışı kampanyası başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı kan bağışını arttırabilmek için ortak bir kampanya başlatıyor. "İki Durak Arası İyilik Molası" sloganıyla başlayan etkinliklerde metro yolcularının kan bağışına katkı sağlamaları amaçlanıyor.

Yeni Şafak
16:10 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:21 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Metro istasyonlarındaki kampanya 2 gün sürecek.
Metro istasyonlarındaki kampanya 2 gün sürecek.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan kan stoklarındaki azalma ile Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından 'acil durum' çağrısında bulunmuştu Türkiye'nin dört bir yanından yüz binlerce vatandaş çağrıya duyarsız kalmayarak kan bağışı yaptı. Kınık, yapılan bağış ile ilgili duyarlı olan herkese teşekkür etmişti.



Türk Kızılayı, İBB iştiraklerinden Metro İstanbul ile birlikte yeni bir kan bağışı etkinliği başlatıyor. Etkinlik, 18- 19 Şubat tarihlerinde Pendik, Ünalan, Yenikapı, Hacıosman ve Kirazlı metro istasyonlarında aynı anda yapılacak. Metro yolcularının kan bağışına destek olmalarını amaçlayan etkinliklerde, yolcular bulundukları istasyonlarda kan verebilmenin yansıra metro müzisyenlerinin konserlerini de dinleyebilecekler.



Metro müzisyenleri de katılacak


Açılışı 18 Şubat saat 14:00'te Yenikapı İstasyonu'nda yapılacak etkinliğe, Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın yanısıra metro çalışanları da katılarak halkımızla birlikte kan bağışına destek olacaklar. Açılış etkinlikleri, yapılacak ikramın ardından metro müzisyenlerinin konseriyle devam edecek.



Yenikapı istasyonunda birçok kez yapılan ve önemli miktarlarda kan bağışı alınan çalışmanın 5 istasyonda aynı anda yapılmasıyla yüksek bir katılım bekleniyor.




'Metro İstanbul'un o paylaşımı:






#İBB
#Metro İstanbul
#Türk Kızılayı
#Kerem Kınık
7 yıl önce