|

Meyve ve sebze yemesi yasak

45 yaşındaki Rachel Skelton, nadir görülen bir hastalıktan dolayı diyet yapanların tükettiği meyve ve sebzeleri tükettiğinde ölümcül anafilaktik şoklar geçirdi. Peynir, domates ve tuzlu kraker yiyen Rachel'in saniyeler içinde boğazı şişmeye başladı. Yemek yemekten korkan kadının meyve sebzelere alerjisi olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:31 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 2/12/2016 Cuma
Diğer
Oral alerjisi olan kadın meyve sebzelere olan alerjisi nedeniyle yemek yerken korkuyor.
Oral alerjisi olan kadın meyve sebzelere olan alerjisi nedeniyle yemek yerken korkuyor.

45 yaşındaki Rachel Skelton, bir akşam başına geleceklerden habersiz, tuzlu krakerin üzerine peynir ve domates ekleyerek yemeye koyuldu. Saniyeler içinde boğazı şişen Rachel, nefes alamamaya başladı. 2 çocuk annesi kadın hastaneye gittiğinde yüzü şişmişti ve görmekte zorlanıyordu. Doktorlar, anafilaktik şok geçirdiğini söyledi. Rachel Skelton ancak adrenalin iğnesi yapıldıktan sonra nefes almaya başladı.



Daily Mail'de yayınlanan habere göre; alerjileri hala anlaşılmayan Rachel'ın vücudu bazı yiyecekleri tükettikten sonra şişmeye başladı. Haftada 2-3 kez anafilaktik şok geçiren kadın, yıllarca tedavi gördü.Doktorların uyarısıyla bazı yiyecekleri bıraksa da ataklar geçmedi.



'Oral alerji' sendromu


Yemek yemekten korkar olan Rachel, yıllar süren biyopsi ve testlere dayandıktan sonra Dr Gary Unglik, oral alerji sendromu teşhisi koydu. Tedavisi olmayan oral alerji sendromunda vücut, meyve ve sebzeleri polen ya da bir tehdit olarak algılıyor. Bu nedenle Rachel, meyve ve sebze tükettiğinde veya dokunduğunda şiddetli anafilaktik şoklar geçiriyor. Doktoru, alerjiyi ilk şoktan kısa bir süre önce geçirdiği basit operasyonun tetiklediğini düşünüyor.







#Rachel Skelton
#Oral alerji
7 yıl önce