|

Midesinden 40 tane bıçak çıktı

Hindistan'da karın ağrısıyla hastaneye gelen adamın midesinde tümör olduğunu düşünen doktorlar ameliyat sırasında gördüklerine inanamadı. İki aydır bıçak yutan Surjeet Singh'in karnından 40 tane bıçak çıkarıldı.

Yeni Şafak
11:30 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:37 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer
Surjeet Singh, hala gözetim altında tutuluyor.
Surjeet Singh, hala gözetim altında tutuluyor.

Doktorlar Hindistan'da kanser olduğunu zannettikleri bir adamın midesinden ameliyatla 40 tane bıçak çıkardı. CNN'in haberine göre Surjeet Singh isimli polis 18 cm boyutlarında bıçak yutuyordu. 2 hafta önce şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye geldi. Film çeken doktorlar, karnında gördükleri kitlenin kötü huylu bir tümör olduğunu düşündü.

42 yaşındaki adamı ameliyata alan doktorlar, midesinde buldukları 40 bıçak karşısında şoke oldu. Surjeet 28 tane yuttuğunu iddia etti ancak 5 saat süren operasyonda 12 bıçak daha bulundu.

Bıçaklar mide duvarını yırttığı için iç kanama geçiren 2 çocuk babası Surjeet, hala hastanede gözetim altında tutuluyor. Doktorlar hastanın psikolojik sorunları olduğunu düşünüyor.



Ailesinden saklamış


CNN'e konuşan Surjeet, "Neden bıçak yuttuğumu bilmiyorum. Ardında spiritüel bir güç olduğuna inanıyorum. Tadını seviyorum. İnsanlar nasıl alkol ya da başka bir şeye bağımlı oluyorsa ben de bıçaklara bağımlıyım. Ailemi hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm. Doktorlara ve hastane personeline hayatımı kurtardıkları için minnettarım." diye konuştu. Polis memuru olarak çalışan adam, bıçak yutmaya iki ay önce başladığını ve bunu ailesinden sakladığını söyledi. Ameliyatı gerçekleştiren doktor daha önce hiç böyle bir şeye rastlamadığını iddia etti. Dr Jatinder Malhotra, "Bizim gibi deneyimli cerrahlar için bile oldukça korkutucu bir deneyimdi. Küçük bir hata hastanın yaşamına mal olabilirdi. Ne 20 yıllık tıp kariyerimde ne de tıp literatüründe böyle bir vakaya rastlamadım." dedi.




#Hindistan
#Surjeet Singh
#Bıçak
#Dr. Jatinder Malhotra
8 yıl önce