|

Minik Ege hastalığa daha fazla direnemedi

Ağır kombine immün yetmezliği hastalığına yakalanan 14 aylık Emir Ege Alaydın’ın minik bedeni, hastalığa yenik düştü

Yeni Şafak
15:06 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:20 - 13/07/2017 Perşembe
Diğer
Tedavisi süren ve hastalığın son evresinde olan minik Emir Ege, ağır hastalığı daha fazla taşıyamadı ve yaşamını yitirdi.
Tedavisi süren ve hastalığın son evresinde olan minik Emir Ege, ağır hastalığı daha fazla taşıyamadı ve yaşamını yitirdi.

Milyonda bir görülen ağır kombine immün yetmezliği hastalığına yakalanan 14 aylık Emir Ege Alaydın’ın minik bedeni, hastalığa yenik düştü. Yaşama tutunması için ilik nakli gereken Emir Ege için uygun verici aranıyordu.

Nakil günü bile belirlenmişti

Habertürk'ün haberine göre; Ankara'da tedavisi süren ve hastalığın son evresinde olan minik Emir Ege, İstanbul’daki özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak bağışıklık sistemi çöken küçük çocuk, ağır hastalığı daha fazla taşıyamadı ve yaşamını yitirdi. Acılı baba Yiğit Alaydın, “Riskli bir tedaviydi ancak daha önceki hastalarda başarılı sonuçlar elde edilmişti. 2 ay tedavi gördü. Nakil için günü belirlendi. Kemoterapiye başlayacağı gün, hastalığının başından beri mücadele ettiği CMV virüsünün akciğerlerine sıçradığı belirlendi. 1 hafta yoğun bakıma kaldıktan sonra, 2 Temmuz’da hayatını kaybetti” dedi.

#Emir Ege Alaydın
#Minik Ege
#Kombine immün yetmezliği
7 yıl önce