|

‘MİT krizi’ vizyonda

7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağırılmasıyla başlayan krizi anlatan ve Cansel Elçin, Erdinç Gülener, Öykü Çelik ve Şemsi İnkaya’nın rol aldığı Darbe filmi bugün vizyona giriyor.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 20:54 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İki güvenlik birimini karşı karşıya getirerek, devlet krizi düzeyine tırmanan bir hesaplaşmanın anlatıldığı “Darbe” filmi, bugün izleyiciyle buluşuyor. Türkiye'nin yakın siyaset tarihine ışık tutması beklenen filmi projelendirerek, senaryosunu yazan gazeteci Avni Özgürel filmle ilgili bilgi verdi.



KAYDA GEÇMELİ



Özgürel özel kameraların kullanıldığı filmin çekimlerinin yaklaşık 1,5 ayda tamamlandığını söyledi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın 7 Şubat 2012'de ifadeye çağrılmasıyla başlayan, MİT krizini beyaz perdeye taşıyan Özgürel, “Bunu devlet içerisinde bir darbe olarak görüyorum. Bu Türkiye'nin yakın tarihi açısından önemli bir hadisedir. Unutulmaması ve kayda geçmesi lazım” diye konuştu.



GEÇİCİ BİR FİNAL



Olayların filmde anlatıldığı kadarıyla bitmediğine işaret eden Özgürel, “Bugün hala bu süreci, bu tartışmaları yaşıyoruz. Bu bakımdan, bu hadise, başlayıp biten bir hadise değil. Devamı da var. Arkasından devam filmi de çekebiliriz. Nitekim eksik bıraktığımız birkaç şey daha vardı. Şehitlik sahnesi benim için geçici bir final oldu” dedi.


#Hakan Fidan
#mit krizi
#Milli İstihbarat Teşkilatı
9 yıl önce