|

Monopoly oyunu sahneye taşınıyor

114 ülkede, 47 farklı dilde oynanan popüler kutu oyunu Monopoly, ‘Monopoly, the Musical’ adıyla Broadway müzikali olarak uyarlanacak. Üretici firma tarafından müzikalin komedi şeklinde olacağı, ana karakterlerden birinin de oyunun mucidi Charles Darrow olacağı belirtildi.

Yeni Şafak
16:31 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:19 - 24/03/2017 Cuma
Diğer
Çekimlerine Ocak 2017'de başlanan filmin ne zaman gösterime gireceği henüz bilinmiyor.​​
Çekimlerine Ocak 2017'de başlanan filmin ne zaman gösterime gireceği henüz bilinmiyor.​​

Popüler kutu oyunu Monopoly, Broadway müzikali olarak sahneye uyarlanacak. 114 ülkede, 47 farklı dilde oynanan oyunun senaryo yazımı için üretici firmanın Rick Elice ile anlaştığı, Broadway'de piyanist ve söz yazarı Dan Lipton ile oyuncu David Rossmer'in de müzikali hayata geçirecekleri öğrenildi.



Lipton ve Rossmer'ın 1930'ların popüler müziklerine çağdaş bir yaklaşım getirmeleri bekleniyor. Müzikalin komedi şeklinde olacağı, ana karakterlerden birinin de oyunun mucidi Charles Darrow olacağı belirtildi.



İşini kaybettiği sırada bulduğu oyunla milyonlarca dolar kazandı


ABD'nin Philadelphia kentinden doğup büyüyen Darrow, 1920'lerde satış elemanı olarak çalışırken 1929 krizinde işini kaybetti.Zamanının büyük bir kısmını, Elizabeth Magie'nin yarattığı Landlord's Game oynayarak geçiren Darrow, Monopoly oyununu geliştirdi ve patentini aldı. Oyunu Parker Brothers şirketine milyonlarca dolara sattı.



Daha önce Hasbro'nun, oyunun filme dönüştürülmesi için yapımcı şirket Lionsgate'le anlaşmaya vardığı açıklanmış, filmin senaryosunu Truman Show filminin yazarı Andrew Niccol'ün kaleme alacağı duyurulmuştu. Çekimlerine Ocak 2017'de başlanan filmin ne zaman gösterime gireceği henüz bilinmiyor.






#Monopoly
#Charles Darrow
7 yıl önce