|

'Muhammed' cesaretli bir yapım

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin Hz. Muhammed'in çocukluğunu konu alan filmini Türkiye'de özel bir gösterimle 4 kişi izledi. Film sonrası açıklamada bulunan sinema ve sanat uzmanı İhsan Kabil, "Mecid Mecidi, 'Çağrı' filminden sonra gönül rahatlığıyla 'olmuş', diyebileceğimiz bir film ortaya koymuş" dedi.

Yeni Şafak
11:25 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 12:48 - 2/08/2015 Pazar
AA

Türkiye'den dört kişi, İranlı yönetmen, yapımcı ve senarist Mecid Mecidi'nin, Hz. Muhammed'in çocukluğunu konu alan filmi "Muhammed"i vizyona girmeden izledi.



Filmin Cannes Film Festivali kopyasını izleyenlerden biri olan yazar İhsan Kabil, genel itibariyle ağır bir gidişata sahip olan filmde animasyon ve aksiyon sahnelerinin yer aldığını söyledi.



Kabil, 30 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen filmi, ilgili, ilgisiz her kesimin izleyebileceğini söyleyerek, şunları aktardı:



"Mecid Mecidi, 'Çağrı' filminden sonra gönül rahatlığıyla 'olmuş', diyebileceğimiz bir film ortaya koymuş. Sosyal panaromayı çok iyi vermiş. Filmde, batı dünyası ve izleyicisini çekecek unsurlar da mevcut. Mecidi'nin filmlerinin genelinde yer alan melodramatik unsurları, bu filmde de görüyoruz. Cesaretli bir film ortaya koymuş. Mecidi, göze alan bir yönetmen."



Ünlü yönetmen Mecidi'nin filmi, birebir ayetlerden hareket ederek çektiğini vurgulayan Kabil, "Hz. Peygamber'e dair başka çalışmaların yapılabileceğinin delili bir film" ifadelerini kullandı.



Filmde Salavat arya şeklinde düzenlenmiş


Yazar Kabil, filmin Ebrehe Ordusu ve Fil hadisesiyle başladığını belirterek, yürüyen bulut olayının da filmde yer aldığını dile getirdi.



Filmde, İran ve batı müzikleriyle Salavat'ın arya şeklindeki düzenlemesinin de yer aldığını kaydeden Kabil, "Milyoner filminin müziklerini yapan Hintli A. R. Rahman, filmden hemen önce Müslüman olmuş" dedi.



İhsan Kabil, filmde, Hz. Muhammed'in arkadan görüldüğünü belirterek, "Çekimleri oldukça iyiydi. Gece çekimleri hoş. Kabe'nin görüntüsü güzel" diye konuştu.



Sanatseverlerin merakla beklediği filmin yanı sıra 5,5 saatlik bir dizi versiyonunun da olacağını aktaran Kabil, filmin çocuk sineması olmadığına vurgu yaptı.



Montreal Film Festivali'nin açılışında gösterilecek


Filmi, İhsan Kabil'in dışında, Hakkı Uygur, Murat Pay ve Hayrettin Karaman izledi.



Henüz gösterime girmeyen film, Hazreti Muhammed'in doğumundan 12 yaşına kadar geçen zamanı anlatıyor.



Filmin dünya prömiyeri, 27 Ağustos'ta başlayacak 39. Montreal Film Festivali açılışında gerçekleştirilecek.



Ünlü yönetmen Mecidi, Akademi Ödülleri "En İyi Yabancı Film Ödülü"nün yanı sıra Montreal Film Festivali'nde "Özel Ödül" ile 3 kez "Amerika Grand Prix Ödülü"nü kazandı.


#Mecid Mecidi
#Montreal Film Festivali
#Muhammed
9 yıl önce