|

Muhammed filmi Batı’ya cevabım

Batı’nın Peygamberimiz’e karşı olumsuz bir kampanya yürüttüğünü ifade eden İranlı yönetmen Mecid Mecidi, çektiği Muhammed filminin bu iddialara bir Müslüman olarak cevabı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
07:00 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 22:11 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

İranlı yönetmen, yapımcı ve senarist Mecid Mecidi, Hz. Muhammed'in çocukluğunu konu alan filmi Muhammed'in Türkiye gösterimi ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Filminin Türkiye'de yaklaşık iki-üç ay içinde vizyona girebileceğini aktaran Mecidi, Endonezya, Malezya gibi İslam ülkeleriyle de görüşmelerin sürdüğünü söyledi.



FİLM YOK DENECEK KADAR AZ


İslam aleyhine özellikle Batı dünyasında çok olumsuz bir kampanya yürütüldüğünü, filminin bunlara karşı bir Müslüman olarak cevabı olduğunu söyleyen Mecidi, Muhammed'in aynı zamanda İslam dünyası içinde de farklı mezhepleri birleştirici bir güç olacağına inandığını belirtti. Mecidi, “Çağrı” dışında İslam Peygamberi'ni doğru yansıtmak ve tanıtmak için film çekilmediğini dile getirerek “Hz. Muhammed ile ilgili filmlerin yok denecek kadar az olması üzüntü verici” dedi.





SEYRETMEDEN ELEŞTİRDİLER


“İslam dünyasının bazı bölgelerinde ne yazık ki daha filmi seyretmeden bazı eleştirilerle karşılaştık" diyen Mecidi, film seyredildikten sonra bu görüşlerin değişeceğini düşündüğünü belirtti. Filmde Peygamberimiz'in sadece arkadan ve yandan temsil edildiğini söyledi. Mecidi, filminin “Çağrı” ile kıyaslanmasını doğru bulmadığını çünkü farklı dönemlerin anlatıldığını da ekledi.





PLATOYA YİRMİ MİLYON DOLAR


Mecid Mecidi projenin araştırmalar, senaryonun yazılması ve post prodüksiyonla birlikte 7 sene sürdüğünü anlattı. Filmi çekebilmek için İran'da Mekke'nin bire bir kopyasını yaptıklarının altını çizen Mecidi, Medine'nin de önemli bir bölümünün sette inşa edildiğini kaydetti. Mecidi, “Bu yapı daha sonra İslam dünyası tarafından da kullanılabilir. Özellikle Batı'ya, İslam'ı doğru tanıtmak ve İslam'ın gerçek yüzünü göstermek amacıyla böyle bir karar aldık” dedi. Film için İtalya, Almanya ve Sırbistan'dan görüntü yönetmeni, makyaj ve özel efektler için gelen ekiplerle çalışıldı. Filmin yaklaşık 40 milyon dolar olan bütçesinin yarısı platolar için kullanıldı.




#İranlı yönetmen
#Mecid Mecidi
#Çağrı
9 yıl önce