|

"Mültecilerin Katili Avrupa!"

Yeni Şafak
13:59 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:10 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, son günlerde artan mülteci dramlarına dikkat çekmek üzere “DÜNYAYI UYANMAYA DAVET EDİYORUZ!” başlıklı bir basın açıklaması yayınladı. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da desteğiyle 03 Eylül Perşembe akşamı saat 19.00'da Taksim'de bir yürüyüş düzenlenecek ve kitlesel bir basın açıklaması yapılacak.



Mülteci Hakları Derneği tarafından yayınlanan basın metninde şu açıklamalara yer verildi:



"Kıyılarımıza önce zehirli atıklarını kustu emperyalistler. Sonra kocaman tankerlerinden sızan petrollerle dövdüler kıyılarımızı. Artık uygarlık minik mülteci bedenlerini veriyor dalgalara. KIYILARIMIZA İNSAN BEDENLERİ VURUYOR ARTIK; evimizde televizyon izlerken, Avrupa'nın ne kadar insancıl olduğunu seyrederken, dünyanın gözleri önünde…


Bu vahşi kıyıma bir dur demek için, gözünü para, kan, toprak bürüyenlerin sömürgelerini yıkmak için, MÜLTECİLERİN KATİLİ AVRUPA demek için, gözlerimizin önünde oynanan “barışçıl” tiyatrolara seyirci kalmadığımızı göstermek için STK lar, İnsan Hakları örgütleri ve katılımcılarla birlikte bu akşam Tünelden Galatasaray Lisesi önüne yürüyoruz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur."




#Uluslararası Mülteci Hakları Derneği
#İHH
#Suriye
#Mülteci
#Basın açıklaması
9 yıl önce