|

Mutsuzluğun nedeni sosyal medya

ABD'de yapılan oldukça kapsamlı bir araştırma zaman içinde sosyal medya platformlarında fazla vakit geçirmenin insanı mutsuz ettiğini ortaya koydu. İnsanlar her gün Facebook'ta ortalama 50 dakika geçirirken, buradaki etkileşimlerinin mutluluk ve mutsuzluğa neden olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
10:22 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:34 - 25/10/2017 Çarşamba
Diğer
Sosyal medyanın insanın ruh halini olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı.
Sosyal medyanın insanın ruh halini olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı.

Çalışma kapsamında ABD nüfusunu yansıtmak üzere seçilen katılımcıların iki yıllık süreç içerisindeki Facebook aktiviteleri incelendi. Araştırmacılar tıklama, beğenme, arkadaş sayısı ve sitede geçirilen süre hakkında bilgileri de deneklerin hesaplarından alarak analiz ettiler.

Harvard Business Review'a araştırmaları hakkında bir makale yazan araştırmacılar Shakya-Christakis, iyi olma ölçütünü insanların kendi beyanlarıyla belirlediklerini ifade etti.

Facebook'ta her gün 50 dakika

Araştırmada hem başkalarının içeriklerini beğenme hem de linklere tıklamanın tutarlı bir şekilde fiziksel sağlık ve ruh sağlığında bozulma getirdiği vurgulandı.

Çalışmada bir linke tıklama, statü güncelleme ve bir paylaşım beğenme gibi sosyal medya aktivitelerinin, insanın ruh sağlığında yüzde 5 ila 8 arasında bir düşüşe yol açtığı ifade edildi.

Facebook'un 2016'da verdiği rakamlara göre; ortalama bir kullanıcı sitede günde 50 dakika geçiriyor.



#Depresyon
#Sosyal medya
#psikoloji
6 yıl önce