|

Nihayet Türkiye için bir kazanım

Nihayet dergisi, Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun da katıldığı davetle kamuoyuna tanıtıldı. Yayın Yönetmenliğini Fatma Barbarosoğlu’nun yaptığı derginin önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Davutoğlu “Nihayet, özgün bakış açısıyla Türkiye’ye çok şey katacak” dedi.

Kübra Sönmezışık ve
04:00 - 6/01/2015 Tuesday
Güncelleme: 12:03 - 6/01/2015 Tuesday
Yeni Şafak
‘Bilgiye doymuş bir toplumda yaşama sanatı’ sloganıyla yayın hayatına başlayan Nihayet dergisi Vera Yıldız Park Restoran’nda düzenlenen bir davetle kamuoyuna tanıtıldı. Geceye Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, derginin imtiyaz sahibi Albayrak Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Albayrak, holdingin CEO’su Ömer Bolat, Nihayet Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatma Barbarosoğlu, Yeni Şafak ve TVNet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ve çok sayıda davetli katıldı.

YENİ BİR GELECEĞE YÜRÜME HEYECANI

Gecede bir konuşma yapan Sare Davutoğlu geçmişten bu güne pek çok sıkıntılar yaşadıklarını, fikirlerin, inançların, kültürlerin ve dillerin kısıtlandığı bütün bu yıllar boyunca insanların kendilerini ifade edemeden yaşamak zorunda kaldığını vurguladı. Davutoğlu, şunları söyledi: “Toplumun farklı kesimleri kimlikleri nedeniyle ötekileştirildi, incitildi, örselendi. Sosyal hayatımızda kırılmalar yaşandı. İnsanlarımızın aidiyet duyguları zayıfladı. Yakın zamanlara kadar devlet vatandaşını muhatap almadı. Buna ekonomik ve siyasi krizler de eklenince toplumsal hayatı zenginleştirecek sinerjiden tümüyle mahrum kaldık. Bugün şükürler olsun kabus dolu günlerin uzağındayız. Hem insanlarımız yeni umutlarla yeni bir geleceğe yürümenin heyecanını yaşıyor.” 

NİHAYET’İ ÖNEMSİYORUM

Çözüm sürecinde Nihayet Dergisi'nin önemli bir rol oynayacağını ifade eden Sare Davutoğlu, şöyle devam etti: “Bütün yaraları birlikte saracak, gönül kırgınlıklarını inşallah birlikte gidereceğiz. Çözüm süreci bütün boyutlarıyla hepimizin umududur. Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sunnisiyle, doğulusu, batılısı, kadını ve erkeğiyle insani evrensel değerlerde buluşacağız. Bir arada yaşama tecrübemiz, hepimizin umudu, hepimizin gelecek teminatı olacaktır. Bu anlamda Nihayet Dergisinin özgün bakış açısıyla Türkiye’ye katacak çok şeyi olduğu kanaatindeyim. Kendi adıma Nihayeti bu açıdan da çok önemsiyor özellikle gençliğimiz adına önemli bir kazanım olarak görüyorum. Nihayet Dergisine yayın hayatında başarılar diliyorum.” 

HAYAT AŞIRI TÜKETİMDEN İBARET DEĞİL 

"Aidiyetimiz olan değerleri korumak ve yüksetmek için yayınlar ortaya koyuyoruz" diyen Albayrak CEO’su Ömer Bolat da Nihayet dergisi için “Hayatın, içindeki değerlerimizi yansıtacak, aşırı tüketim, aşırı teknoloji ve zararlarından ibaret olmadığını gösterecek” ifadelerini kullandı.

Gündelik hayatı konuşacağız

Nihayet Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatma Barbarosoğlu, modern yaşamın hayatı bir bütün olarak algılamamızı engellediğini söyledi.  “Nihayet işte gündelik hayatı konuşacağız” diyen Barbarosoğlu şunları söyledi: “Gündelik hayatımızı konuşmaya göze alacağız. Îyi insanlar iyi atlara binip gitti kolaycılığına takılıp nostaljisini ortadan kaldırmak için çıktık yola. Îyi insanlar aramızda. Türkiye sadece ekran gerçekliğinden ibaret değildir. İyilik durağandır ekran hız ister. İyilik ve ekran uyuşamaz.  Nihayet dergi ile sözlü kültürü insanlara aktarmaya çalışacağız.” Nihayet’in sadece bir kadın dergisi olmadığını anlatan Barbarosoğlu “Biz sizin oturma odanıza geleceğiz. O odadaki herkes bizim dergimizden kendisinden bir kaç şey bulacak. gülümseyecek ve şaşıracak. Nihayet dergiyi günlük hayatın izinde inşaa etmeye çalıştık.”

#Nihayet dergisi
#Nihayet
#Fatma Barbarosoğlu
9 years ago