|

Nobel Edebiyat Ödülü'nü Kazuo Ishiguro kazandı

Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim açıklandı. Kazuo Ishiguro 2017 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi oldu. Kazuo Ishiguro'nun Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandığı, Nobel'in resmi Twitter hesabında da duyuruldu.

Yeni Şafak ve
14:07 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:29 - 5/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kazuo Ishiguro.
Kazuo Ishiguro.

2017 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim belli oldu. Heyecanla beklenen 2017 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan isim Kazuo Ishiguro oldu.

Nobel Edebiyat Ödülü’nü geçen sene Bob Dylan kazanmıştı. İsveç Nobel Akademisi, Amerikan müzik geleneğinde ‘yeni şiirsel ifadeler oluşturduğu’ için Bob Dylan’ın Nobel Ödülü’ne layık görüldüğünü açıklamıştı.

Hafta başından itibaren Nobel Tıp Ödülü, Nobel Fizik Ödülü, Nobel Kimya Ödülü'nün sahiplerini ve bugün de Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazananı açıklandı.

6 Ekim Cuma günü Nobel Barış Ödülü’nü kazanan isim açıklanacak.


2017 Nobel Tıp Ödülü, 2 Ekim’de ABD’li bilim insanları Jeffrey Hall, Michael Rosbash ve Michael Young’a verildi.

2017 Nobel Fizik Ödülü, yerçekimi dalgaları üzerindeki çalışmalarıyla Rainer Weiss, Barry C. Barish ve Kip S. Thorne’un oldu.

2017 Nobel Kimya Ödülü ise, geliştirdikleri 'çözeltideki biyomoleküllerin yüksek çözünürlüklü yapı tayini için kriyo-elektron mikroskobu' ile Jacques Dubochet, Joachim Frank ve Richard Henderson'a takdim edildi.

#Kazuo Ishiguro
#Nobel Edebiyat Ödülü
6 yıl önce