|

Nota bilmeden gitar çalmak mümkün

Bilkent Üniversitesi Cyberpark’ta Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve nota bilmeden de çalmaya olanak sağlayan internet sitesi, USB bağlantısı sayesinde etkileşime girecek. Böylece bu gitarlara sahip olanlar şarkıları internet üzerinden çalabilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 20:25 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

ABD'nin müzik aleti üreticisi Fretlight gitarları, bundan böyle Türk yazılımcıların geliştirdiği internet sitesiyle USB bağlantısı sayesinde etkileşime girecek. Böylece bu gitarlara sahip olanlar, diledikleri şarkıyı internet üzerinden dinlerken aynı anda öğrenebilecek. Bilkent Cyberpark'ta yer alan Do Major firmasının üst düzey yöneticisi, mühendis Giray Songül, birkaç yıl önce geliştirdikleri Easy Guitar'ın, klavyesi üzerine ışıklar gömülü olan ve dünyanın bir USB bağlantısıyla internet tarafından kontrol edilebilen ilk gitarı olduğunu söyledi.



TEK TUŞLA EĞİTİM


Gitarın hiçbir uygulama yüklemeden USB ile bilgisayara bağlanabildiğini ve yine Do Major tarafından dizayn edilen “www.mychordbook.com” sitesini açtığını anlatan Songül, sadece tek tuşla siteye bağlanan gitarın, klavyesi üzerinde parmakların nereye koyulması gerektiğini ışıklar yardımıyla gösterdiğini belirtti.



Sitelerinde gitar dışında piyano ve ukulelenin de desteklendiğini belirten Songül, bunlara davul, banjo ve Türk enstrümanlarından sazı eklemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.


#Bilkent Cyberpark
#gitar çalmak
#mychordbook
9 yıl önce