|

Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü açıldı

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü'nün açılışında yaptığı konuşmada, "Burada sadece spor yapılmıyor. Sporcular kültürlerini tanıyorlar. Onun için bu enstitünün misyonu çok önemli." dedi.

Yeni Şafak
13:39 - 4/11/2017 samedi
Güncelleme: 13:43 - 4/11/2017 samedi
AA
Türkiye’nin ilk Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü açıldı.
Türkiye’nin ilk Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü açıldı.

Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü, düzenlenen törenle Okçular Vakfı'nda hizmet vermeye başladı. Açılış töreninde konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, ileri dönemlerde de okçuluk sporunun gelişimi adına dünyada eşi benzeri olmayan birçok uygulamayı hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

'Bu millet fedakarlığı ile bağımsızlığını korudu'

Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün buradaki çalışmalarımızı yeni bir konuma taşımış bulunuyoruz. Kuruluşundan bu yana Türkiye'de okçuluk sporu başta olmak üzere geleneksel sporlarımıza ilgi oldukça fazla olmuştur. Tabii sadece geleneksel sporlarımız değil, gençlerimiz yeter ki spor yapsın diyenleriniz olabilir. Ancak bin yılı aşkın süredir dinimizin sancaktarlığını ecdadımız yapmış, Türk denildiği zaman Müslüman akla gelmiş. Bu millet, disipliniyle, savaşçı ruhuyla, fedakarlığıyla Allah vergisi bir kabiliyete sahip olduğu için bağımsızlığını koruyabilmiş.

  • Bağımsızlığı elinden alınamamış başka millet pek yoktur. Ancak kültürlerini aşılamaya çalışarak tutsak etmeye çalışmışlar. Bizim kendi kültürel öğelerimizin yer aldığı sporlarımızı yapmak, bağımsızlığımızı korumakla ilgili bir durum. Burada sadece spor yapılmıyor. Sporcular kültürlerini tanıyorlar. Onun için bu enstitünün misyonu çok önemli. Okçuluk adına ne yapılmış, ne çalışılmış, ne söylenmişse enstitümüz referans kaynağı olacaktır. Okçuluk sporuyla nesiller boyu kültürümüze tesir edecek çalışmalar yapıyoruz.

#Bilal Erdoğan
#Okçular Enstitüsü
il y a 6 ans