|

Okumanın ne yeri ne de yaşı var

Aydın'da yaya geçidinde vatandaşların şaşkın bakışlarına aldırış etmeden dakikalarca kitap okuyan yaşlı adam, sosyal medyada günün konusu oldu.

Yeni Şafak
11:30 - 15/01/2016 Cuma
Güncelleme: 11:29 - 15/01/2016 Cuma
IHA

Sosyal medyada paylaşılan yaşlı adamın 'Okumanın yaşı yok' sözünü bir kez daha hatırlattığı ibretlik görüntüler, sosyal medyada günün konusu haline geldi. Doktor Tuncay Erdemir'in muayenehanesinin penceresinden çekerek paylaştığı fotoğrafta yaşlı bir adam yaya geçidinde süs için yapılan beton zemine oturmuş çevresindekilerin şaşkın bakışlarına ve akan trafiğe aldırış etmeden elindeki kitabı okuyor. Sosyal medya üzerinde paylaşılan fotoğraf binlerce kişi tarafından beğenilerek yüzlerce yorum aldı.






"Böyle bir görüntüyü çok özlemişim"


Görüntüyü kendi hesabında paylaşan Erdemir, yaya geçidinde kitap okuyan yaşlı adamı gördüğünde çok şaşırdığını ve hemen fotoğrafını ifade ettiği paylaşımına "Bugün beni şaşırtan, çok mutlu eden,anlamlı bir görüntü.Yaya geçidinde yorulmuş birkaç dakika dinlenmek için oturan bir insan. Bastonunu bıraktı, poşetinden kitap çıkardı. Okumaya başladı. Hastamın muayenesi bittiğinde gitmişti. Kutlayamadım, tanışamadım, bir kahve içmeye, sohbet etmeye çağıramadım. Her gün yaya geçidine park eden lüks arabaları, yayalara hiç saygısı olmayanları, yere sigara izmariti, çöp atanları, tükürenleri, gereksiz korna çalıp, gürültü edenleri, araba kullanırken telefonla konuşan, hatta mesaj çeken, emniyet kemeri takmayanları gördüğüm yerde böyle bir görüntüyü çok özlemişim" notunu düştü.

#aydın
#okumanın yaşı yok
#yaşlı adam
#kaldırımda kitap okuyor
8 yıl önce