|

Organları 4 kişiye umut oldu

Çorlu ilçesinde, beyin ölümü gerçekleşen 30 yaşındaki kadının akciğer, karaciğer ve 2 böbreği, ihtiyacı olan hastalara nakledilecek.

Yeni Şafak
11:02 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 09:06 - 27/01/2015 Salı
AA
Alınan bilgiye göre, eşi ve ailesi, Çorlu'daki özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşen Emine Çakır'ın (30) nakle uygun organlarını bağışladı. Ailenin kararı üzerine hastane yetkilileri, Sağlık Bakanlığı Organ Nakil Koordinatörlüğü ile irtibata geçerek, organ bağış işlemlerini başlattı. 

İstanbul'daki farklı hastanelerden gelen ekipler, Çakır'ın karaciğer, akciğer ve iki böbreğini ameliyatla alarak nakil bekleyen hastalara götürdü. 

 Dr. İbrahim Oktay,  yaptığı açıklamada, Çerkezköy Devlet Hastanesine götürülen Emine Çakır'ın, buradaki müdahalenin ardından kendilerine getirildiğini söyledi.

Hastanın beyin damarlarındaki genişlemeye ve oradan gelen kanamaya bağlı bir tabloyla kendilerine geldiğini aktaran Oktay, şöyle konuştu: "Daha öncesinde de bu nedenle solunumu ve dolaşımı duran hastaya yapılan müdahaleye rağmen beyin ölümünün önüne geçilemedi. Ailenin organ bağışını kabul etmesi üzerine, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesinden üç ayrı ekip gelerek bağışlanan organları aldı. Organlar, en az 4 insanın hayata tutunmasına vesile olacak."
#organ bağışı
#kadın beyin ölümü
#Çorlu
9 yıl önce