|

Otomobillerle uçmaya hazır mısınız

Kapılarını otomobil tutkunları için açan İstanbul Auto Show 2006 da sergilenen geleceğin otomobilleri, uçak kokpitini andıran iç dizaynları ve görünüşleri ile nefesleri kesiyor. Fuar 12 Kasım'a kadar gezilebilir.

00:00 - 5/11/2006 Pazar
Güncelleme: 09:20 - 5/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
Otomobillerle uçmaya hazır mısınız
Otomobillerle uçmaya hazır mısınız

CNR' da gerçekleştirilen Auto Show 2006 Fuarı, yerli ve yabancı otomobil markalarının geleceğe hitap eden modellerini dünya vitrinine çıkarıyor. Fuarı, bir hafta boyunca ziyaret etmesi beklenen 800 bin otomobil tutkunu, geleceğin otomobillerini yakından görme fırsatı yakalayacak. Türk otomotiv sektörünün göz kamaştıran gösterisi olarak nitelenen fuarda, henüz prototip aşamasındaki geleceğin otoları, uçak kokpitini andıran iç dizaynları ve uzay aracını andıran çizgileriyle “Uçmaya hazır mısınız?” diye soruyor.


Markaların geçit töreni

Fuarda, Volvo, Mercedes, Volswagen, BMW başta olmak üzere bir çok markanın gövde gösterisi de var. Volvo Cars'ın Uluslararası Michelin Challenge Bibendum Yarışması'nda aldığı beş altın madalya ve en iyi prototip tasarımı ödülünü fazlasıyla hakediyor. Elektrikli motoru sayesinde çevreci kimliğe sahip olan Volvo 3CC, 0'dan 100 km/s hıza yaklaşık 10 saniyede ulaşıyor ve maksimum 135 km/s hıza çıkıyor; üstelik 0 egzoz atığı ile. Uzunluğu 3899, genişliği 1624 ve yüksekliği 1321 milimetre olan aracın kapıları yukarı doğru kanat şeklinde açılıyor. Ön koltuklar ve kokpit hareket edebiliyor


Küçükler smart'tır

İstanbul gibi trafiğin işkence demek olduğu şehirler için vazgeçilmez olan smart otomobiller de fuarın gözdesi. DaimlerChrysler'in 2,5 metre uzunluğundaki iki kişilik şehir otomobili smart fortwo, ölçüleri, beklenenin çok ötesinde güvenliği ve işlevselliği ile kısa sürede bir yaşam tarzının sembolü oldu. smart, sıradan olmayan, düşünen, sorgulayan, önyargısız ve yeniliklere açık insanların tercih ettikleri bir otomobil olduğunu bu fuarda da haykırdı.

Hız, konfor, güvenlik arayanların buluştuğu Mercedes standında sergilenen Mercedes-Benz CL500 ve Mercedes-Benz GL 420CDI modelleri ise yeni satışa sunulmaları nedeniyle ilgi çekiyor. Yeni geliştirilen 5.5 cc'lik V8 motoru ile SL 500 ise 285 kW/388 hp güç üretiyor ve 0'dan 100 km/h'a 5.4 saniyede ulaşıyor. SL 350'de kullanılan ve 200 kW/272 hp güç üreten V6 motor ise diğer bir yenilik. Tüm otomobil markalarınıın bugüne ve geleceğe yönelik tasarımlarını yakından görmek isteyenler bugün Yeşilköy 'e uğramalı.


17 yıl önce