|

Oya Aydoğan'ın cenazesinde büyük terbiyesizlik

Geçtiğimiz günlerde aort damarı yırtılması sonucu hastaneye kaldırılan ve hastanedeki mücadeleyi kaybeden Oya Aydoğan Pazartesi günü Levent Afet Yolal Cami'sinde cenaze namazı kılınarak Ulus Mezarlığı'na defnedildi. Ünlüler tarafından yoğun katılımın gerçekleştiği törende bunu fırsat bilenler ise ünlülerle fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Vatandaşların cenaze ortamına aykırı istekleri zor anların yaşanmasına neden oldu.

Yeni Şafak
09:41 - 18/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:49 - 18/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Oya Aydoğan'ın cenazesi 16 Mayıs Pazartesi günü Levent Cami'sinden kaldırıldı.
Oya Aydoğan'ın cenazesi 16 Mayıs Pazartesi günü Levent Cami'sinden kaldırıldı.

8 Mayıs Pazar günü şiddetli sırt ağrısıyla hastaneye başvuran ve aort damarında yırtık tespit edilen Oya Aydoğan, geçirdiği 12 saatlik ameliyat sonrası günlerce yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat etmişti. Bir anda gelen vefat haberi tüm Türkiye'yi saran Aydoğan için cenaze töreni öncesinde Cemal Reşit Rey Salonu'nda anma töreni düzenlendi. Ailesinden, sanat dünyasından ve sevenlerinden birçok insanın katıldığı törende Oya Aydoğan gözyaşlarıyla uğurlandı.



'Az biraz utanın'


Anma töreninin hemen ardından ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze töreni Levent'te gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu cenaze töreninde zaman zaman ise ortamın manevi havasına uymayan insanlar oldu. Sanat dünyasından yoğun katılımın olduğu cenazeye sadece ünlüleri görmek veya fotoğraf çektirmek için gelenler vardı. Sanatçıları zor durumda bırakan vatandaşların kimisi uzaktan görüntü alırken kimisi de sanatçılarla 'selfie' çektirme yarışına girdi. Oya Aydoğan'ın oğlu Gurur Aydoğan'la bile fotoğraf çektirmek isteyenlerin olduğu törende zaman zaman zor anlar yaşandı.



Habertürk yazarı Esin Övet, cenazede yaşadıklarına dair şunları şunları söyledi:



"Kadir İnanır gelince derinlerden “Koş koş Kadir İnanır geldi” diye bir erkek sesi duydum. Ben gazeteciler sandım ama hiç öyle değildi. Fotoğraf çekmek için ünlü kollayan bir hayrandı. Tamam bizim normal insana saygımız yok ama cenazeye, ölüye, hayatını kaybedene de yok. Ne tuhaf insanlarız. Benim aklım almıyor. Almayacak. Hayır ünlüler de haklı olarak sıkılıyor, bunalıyor. Biri o sinirle kötü bir şey yapsa herkes 'Vay şımarık ünlüler' diye söylemediğini bırakmaz. Ama ortada bir cenaze var. Normal zamanda fotoğraf çektirmek istemeyen ünlüye kızıyorum ama cenazelerde yapmayın hanımlar beyler. Gerçekten çok ayıp yapmayın. Az biraz utanın" dedi.







#Oya Aydoğan
#Gurur Aydoğan
#Esin Övet
8 yıl önce