|

Oyun sırasında 'emniyet kemeri' taktılar

'Kazasız Kul Olmaz' adlı oyun, dünyada bir ilke imza attı. Seyirciler özel olarak tasarlanan koltuklarda, oyun başlamadan evvel yapılan anonsla birlikte emniyet kemerlerini takıyorlar.

Yeni Şafak
17:49 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:04 - 30/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
İş kazaları ve trafik kazaları gibi konulara dikkat çekmek isteyen 'Kazasız Kul Olmaz' adlı oyun, seyircisine öze 'emniyet kemerli' koltuk hazırladı.
İş kazaları ve trafik kazaları gibi konulara dikkat çekmek isteyen 'Kazasız Kul Olmaz' adlı oyun, seyircisine öze 'emniyet kemerli' koltuk hazırladı.

İstanbul Gelişim Sanat tarafından sahnelenen 'Kazasız Kul Olmaz' adlı oyun bir ilke imza attı. Oyun başlamadan önce, seyirciler özel olarak tasarlanan koltuklarda emniyet kemerlerini taktı.



Zahrettin Çelik'in yazıp yönettiği; Vatan Şaşmaz, Cem Kılıç, Mehmet Ali Nalbant'ın sanat danışmanlığını yürüttüğü proje Uluslararası Radyocular Birliği tarafından yılın alkışı hak edenler ödülüne de layık görülmüştü. İş ve trafik kazalarının akabinde ilkyardımın önemine vurgu yapan oyun 81 ilde sahnelendi.



İstanbul Gelişim Tiyatrosu; kadına şiddet, iş kazaları, trafik kazaları ilk yardım, köy okulları gibi konuları işleyerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.



Kazasız kul olmaz oyununu yazan ve yöneten Zahrettin Çelik, oyun hakkında şöyle dedi:



“Keşkeler olmaması için kazasız kul olmaz oyununu 2009'da kaleme aldık. Bilindiği üzere istatistikler ve kaza oranlarına baktığımızda iş ve trafik kazaları pek iç açıcı değil. Ülkemizde yılda 8 bin kişi sadece trafikte hayatını kaybediyor. Dünyada 3. Avrupa'da ise 1. Sıradayız Dünya genelinde 1.6 milyon insan yaşamını yitirmektedir bu kayıplar sosyoekomik ve sosyokültürel tahribi sizin takdirinize bırakıyoruz. Kaza oranları çok yüksek. Hal böyle iken bizde bu hassas konuları sahne sanatlarına taşıyarak bilinçli, duyarlı birey ve toplum modeli oluşturma amacındayız. Oyunumuzu yurdun her tarafında halka sunacağız oyunun içinde tek bir mesaj değil birçok konuya değinmek istedik. Eğitsel niteliği taşıyan bu oyun 7' den 70'e seyirciyle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.


#İstanbul Gelişim Sanat
#Kazasız Kul Olmaz
8 yıl önce