|

Papa gözlükçüye gitti

Katolik Kilisesi ve Vatikan lideri Papa Francesco, dün akşam gözlüklerini değiştirmek için herhangi bir müşteri gibi bir optik mağazasına gidince İtalya'nın en çok konuşulan konularından biri haline geldi.

Yeni Şafak
17:05 - 4/09/2015 Cuma
Güncelleme: 14:09 - 4/09/2015 Cuma
Diğer
Gündem
Gündem

Gözlük camını değiştirmek isteyen Papa Francesco, gözlükçünün Vatikan'a getirilmesi yerine kendisi mağazaya gitmek istedi.



Ford Focus marka aracına binen Papa, Roma'nın merkezindeki Via del Babuino caddesinde yer alan Ottica Spiezia mağazasına gitti.



Araçta Papa'nın yanında sadece şoförü bulunurken, görgü tanıkları Papa'ya koruması ve sivil giyimli güvenlik görevlilerinin de eşlik ettiğini söyledi.



"Çerçeveler kalsın, sadece camları değiştirin"


İtalyan basınına açıklama yapan mağazanın sahibi Alessandro Spiezia, hipermetropi ve prespiopia (yakını görememe) sorunu olan 78 yaşındaki ruhani liderin kendilerine, “Gözlüklerimin çerçevesini değil, sadece camlarını değiştirmek istiyorum, ancak çok fazla harcamak istemiyorum” diyerek, ucuz ürünler istediğini anlattı.



Spiezia, ayrıca Papa'nın kulağına eğilerek, kendisine “Alessandro, ödemem gereken neyse aman onu söyle” diyerek, ayrıcalıklı bir fiyat vermemesini istediğini de aktardı.



Spiezia, camları hediye etmek istemelerine karşın Papa'nın ısrarla parasını cebinden ödediğini, aksi halde camları almayacağını söylediğini belirtti.



Basına yansıyanlara göre, Papa'nın geldiğini öğrenen onlarca meraklı insan, kısa sürede mağazanın önünü doldurdu ve vitrin camından bol bol fotoğraf ve video çekti.



Bu videolardan ve fotoğraflardan bazılarında Papa, mağaza sahibi ve çalışanları ile fotoğraf çektirir, gözlükleri dener ve göz numarası ölçülürken görülüyor. Papa'nın daha önce de bu mağazada bir Vatikan yetkilisi kanalıyla gözlüklerinin ayarını yaptırıp, 5 Euro ödediği belirtildi.



#papa
9 yıl önce