|

Piyer Loti'ye talep yok!

Eyüpsultan sırtlarında Piyer Loti'nin adını taşıyan tarihî tesisler restore edilerek işletilmesi için ihaleye çıkartıldı. Ancak muhteşem manzaraya sahip tesise talep olmadı

Yeni Şafak
23:00 - 24/08/2001 الجمعة
Güncelleme: 21:56 - 28/04/2016 الخميس
Yeni Şafak

Fransız yazar Piyer Loti'nin adını taşıyan Eyüpsultan sırtlarındaki tesise kiracı bulunamıyor. Tesis İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl süren kamulaştırma ve restorasyon çalışmasıyla 4 milyon dolara yeniden onarıldı. Konaklama ve dinlenme bölümleri geçtiğimiz ay iki kez 10 bin dolar muhammen bedelle kiraya çıkartıldı. Fakat tesise kiracı bulunamadı. Belediye, Piyer Loti konaklama ve dinlenme tesislerini 10 yıl süreyle kiraya vermek için 28 Ağustos Salı günü tekrar ihale yapacak. Kapalı teklif artıma usulü ile gerçekleştirilecek olan ihale bu kez Türk Lirası üzerinden yapılacak. Tesisler 13 milyar liralık aylık muhammen bedelle ihale edilerek kiraya verilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Eyüp Sultan'ın kabrinin bu bölgede olmasından dolayı tesiste içki satılmayacağını açıklamıştı.



Hem tarihî hem de tabiî güzellik


Piyer Loti tesislerinde 10 adet konaklama binası, pansiyon, kafeterya, lokanta, çarşı, kahve binaları, tarihî çeşme, türbe ve kültür merkezi bulunuyor. Konaklama tesislerinde 84 oda bulunuyor. Binaların cephesi ahşap kaplamayla yenilendi. 6 bin metrekare yeşil alana sahip tesislerde, tarihî kahve ve çevresinin bulunduğu ada, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onaylı projeler doğrultusunda kamulaştırma yapılarak restore edildi. Ayrıca, Piyer Loti' nin romanlarında 'Eyüp'ün Mukaddes Dağı' diye söz ettiği tepede bulunan eski eser çeşme, türbe ve Sübyan Mektebi de proje kapsamında restore edilerek çevre düzenlemesi yapıldı. Tarihî Sübyan Mektebi kültür merkezi olarak kullanıma açılacak.



#Fransız yazar Piyer Loti
#Eyüpsultan
#Manzara
٪d سنوات قبل