|

Presto’nun müzik serüveni

New York Times’ın çok satan yazarı Mitch Albom’un yeni kitabı “Frankie Presto’nun Sihirli Telleri” ülkemizde de yayınlandı. Pena Yayınları’ndan çıkan eserde Albom, müziğin sahip olduğu yaşayan her canlıyı etkileme gücünü anlatıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:23 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kitapları tüm dünyada çok satan listelerinin en üst sıralarında bulunan Mitch Albom'un yeni eseri “Frankie Presto'nun Sihirli Telleri”, Pena Yayınları'ndan çıktı. New York Times'ın çok satan yazarı Albom, bu kitabında dünyaya ayak basmış en büyük gitarist Frankie Presto'nun ve gitarıyla değiştirdiği hayatları konu ediniyor. Albom, Presto'nun sahip olduğu altı sihirli telle değiştirdiği altı hayatın hikayesini masalsı bir şekilde anlatıyor. Bütün insanların içinde müzik olduğunu söyleyen kitap, bir melodi duyduğunuzda başınızı kaldırmanızın, bateri sesi duyduğunuzda ayağınızla ritim tutmanızın sebebini de buna dayandırıyor. 1940'lardan 1960'lara kadar melodileriyle insanların gönlüne taht kuran Presto'nun ve etkilediği insanların hikayesini Mitch Albom sahip olduğu çarpıcı anlatım gücüyle birleştiriyor.



ALTI TELLE MİLYONLARI ETKİLEDİ


Presto'nun asıl ismi aslında Francisco de Asis Pascual Presto. İspanya'da doğduktan sonra görme engelli bir müzisyen tarafından yetiştirilen müzisyen, kendisini küçük yaşta Amerika'da buluyor ve sihirli hikayesi tam da burada başlıyor. Sahip olduğu müzik yeteneğini elindeki altı telle birleştiren Presto, pek çok hayata dokunuyor. Hank Williams, Elvis Presley, Carole King, Wynton Marsails ve KISS gibi 20. yüzyıla damgasını vurmuş starlar bunlardan sadece bir kaçı. “Müziğin, tıpkı sevgi gibi, yaşayan her canlıyı etkileme gücü vardır” diyen eser, bu dünyaya ayak basmış en büyük gitarist Frankie Presto'nun ve altı sihirli teliyle değiştirdiği hayatların masalsı hikayesini okuyucuyla buluşturuyor. Kitaptaki hayatlardan ilki Marcus Belgrave'e ait. İkincisi ise Presto'nun müzik hayatı boyunca yanında olan Clem Dungridge'nin hikayesi. Dundridge aynı zamanda Frankie Presto grubunun da vokalistliğini üstlenen isim. Kitapta Darlene Love, Leonard Fishman, Abby Cruz ve Niles Stango, Burt Bacharach gibi bir çok hayatın Presto ile olan karşılaşmaları ve yaşadıkları yer alıyor. Kitap boyunca bu altı isimle Presto'nun müzik ile ritim dolu hayatına ve maceralarına tanıklık etmek mümkün. Aynı zamanda bir hayat mücadelesini de içinde barındıran kitap, bir şeyler elinden alındığında yeniden başlamanız gerektiğini de anlatıyor. Ancak Presto'ya göre bu başlangıç sıfırdan değil, bir bestecinin yeni bir parçaya başladığı gibi olmalı.





• • •


Frankie Presto'nun Sihirli Telleri


Mitch Albom


Pena Yayınları


Ekim 2016


461 sayfa


#Mitch Albom
#Frankie Presto
7 yıl önce