|

Ramazan ayında gönderebileceğiniz Cuma mesajları – Resimli Cuma mesajları

Ramazan ayında gönderebileceğiniz Cuma mesajlarını sizler için hazırladık. Mübarek Ramazan ayına özel en güzel Cuma mesajlarını haberimizde sizler için derledik. Kısa, uzun ve resimli Cuma mesajlarını sevdiklerinize gönderebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:17 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:14 - 10/06/2016 Cuma
Diğer

Ramazan ayına özel Cuma mesajları haberimizde. Bugüne özel sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz en anlamlı ve resimli Cuma mesajlarını sizler için derledik. Cuma günleri artık bir klasik haline gelen,

cuma mesajları

nın en güzellerini,

resimli

olanları,

anlamlı

, mübarek,

kısa

ve ayetli

mesajlar

ı haberimizden görebilirsiniz. Dilediğiniz cuma mesajını kolayca yakınlarınıza iletebilirsiniz. İsterseniz Sosyal medya hesaplarından (Facebook, Instagram, Twitter) isterseniz de mobil cihazlarınızdan SMS olarak cuma mesajınızı yollayabilirsiniz. İşte Ramazan ayına özel Cuma mesajları...





CUMA MESAJLARI


*Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.



*Duaların geri çevrilmeyeceği bugünde rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri rahmetinden mahrum bırakmasın güzel Mevlam.



* Allahım! Bilerek veya bilmeyerek isledigimiz hatalarimizi, günahlarimizi bagsla. BizlereMerhamet buyur. süphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.



*Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi sahimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.



*İnsan; Geçmişin Hasretçisi, Geleceğin Özlemcisi, Yaşadığı Anın Şikayetçisidir! ALLAH bizi şikayet değil Şükredenlerden eylesin. (Amin) Hayırlı Cumalar.



*Gökten ne yağdıda yer kabul etmedi. Toprağa ne ekildi de bitmedi. Bu dünya'ya kim geldi de gitmedi. Hangi dert hangi sıkıntı bitmedi. Allah'ın rahmeti, mağfireti kime yetmedi. Kim Allah dedi de O yetişmedi. Kim gizli gizli yalvardı da O işitmedi. Kim Rabbim dedi de O buyur kulum demedi. Rabbimizin buyur kulum hitabıyla müşerref olanlardan olmamız dileğiyle...Hayırlı Cumalar!



*Allahım Sen benim Rabbimsin; Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın; ben senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımıda ikrar ederim. Beni Affet. Zira günahları bağışlayan ancak Sensin. Cumamız kutlu olsun. Hayırlı Nurlu Cumalar...



*Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çoksa Salavat u Selam getiriniz. Zira sizisin Salat u Selamlarınız bana sunulur. Selam ve Dua ile Hayırlı Cumlar!



*Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanettenki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, deccal fitnesinden kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.



*Ya Rabbi; sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, sana bükülen boyunları, sana yalvaran dilleri, ne olur boş çevirme. Hayırlı cumalar.



*Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanettenki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, deccal fitnesinden kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.



*Ya Rabbim! Bu mübarek cuma günün yüzüsuyu hürmetine biz aciz kulların ne derdi varsa, ne sıkıntısı varsa; dertlilere deva, hastalara şifa, borçlu kullarına edalar nasip et Ya Rabbim. Biz kulların dualarını kabul et. Amin. Hayırlı nurlu cumalar.



*Yüce Allah mübarek Cuma-ı şerif hürmetine hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini nasip ve müesser eylesin.



*Bazı müminler cennete hasret yaşar. Bazı müminler de vardır ki cennet onları hasretle bekler. Cennetin hasrete beklediği müminlerden olmak duasıyla, hayırlı cumalar.



*Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı cumalar dilerim.





CUMA DUALARI


"Allah'ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal'ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım." (Kütüb-i Sitte)



"Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen (kabul olunmayan) amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım." (Taberani)



"Lanetlik şeytandan Ulu Allah'a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında tutar ve sınır¬sız derecede cömerttir."



El Ahzab Sûresi 56. ayet-i kerimede Allah-ü Teâlâ buyurmaktadır ki; "Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler, O' nu överler. Ey iman edenler! Siz de O'nu övün ve O'na salât ve selam edin, O' na gönülden teslim olun."



Allah'ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım." (Cem'ul Fevaid)





CUMA GÜNÜNÜN "FAZİLETİ" VE ÖNEMİ


Allahu Teâlâ kuran-ı kerimde kullarına Cuma namazını farz kılmış ve bu görevi ifa eden ve bu günün kıymetini bilen müminlere pek çok ihsan verileceğini müjdelemiştir. Cuma günün önemini belirtmek için, Hz. Ali (kerremallahu vechehû) rivayet edildiğine göre, “Cuma günü olduğunda, kuş kuşa, vahşi hayvanlar vahşi hayvanlara, yırtıcılar da yırtıcılara, 'Selâmün aleyküm bu gün Cuma günüdür' derler." Allah Teâlâ her ümmete haftanın bir gününü ibadet ve toplanma günü olarak vermiş, ümmet-i Muhammed için ise günlerin efendisi olan Cuma gününü hediye etmiştir.



CUMA GÜNÜ YAPILMASI TAVSİYE EDİLEN İBADETLER


Cuma günü tavsiye edilen ibadetler vardır. Cuma gününü en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin yapması makbul olan ibadetlerin maneviyatı güçlendirdiği, karşılaşılan her türlü zorluğa ve sıkıntıya sabırla tevekkül etmeyi sağladığı dişle getirilmiştir.



İslam âlimlerine göre Cuma günü; Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.



Peygamber efendimiz, Cuma gecesi iki rekât namaz kılıp, her rekâtta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsü, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salavat okuyan, beni rüyada görür.



Cuma namazından sonra şu duayı okumak müstehabdır: “Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu'îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke."



Ramazan ayında gönderebileceğiniz Cuma mesajlarını sizler için hazırladık. Mübarek Ramazan ayına özel en güzel Cuma mesajlarını haberimizde sizler için derledik. Kısa, uzun ve resimli Cuma mesajlarını sevdiklerinize gönderebilirsiniz.


#Cuma mesajları
#Ramazan
#Resimli Cuma mesajları
8 yıl önce