|

Resimlerim İstanbul'a armağan

Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı, ünlü ressam Devrim Erbil'e verildi. Yeni sergisi "İstanbul-Şiirsel Bir Yorum'un açılışında nişanı alan Erbil, "Beyoğlu'ndaki ortam sanatı besliyor. Ben de burada sanatla iç içe büyüdüm. Eserlerim beni besleyen İstanbul'a bir armağanım" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 04:20 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı, ünlü ressam Devrim Erbil'e verildi.
​Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı, ünlü ressam Devrim Erbil'e verildi.

Ünlü ressam Devrim Erbil’in 'İstanbul-Şiirsel Bir Yorum' resim sergisi Beyoğlu’nda sanatseverlerle buluştu. Açılış töreninde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Erbil’e yaşamı boyunca Türk resim sanatına yaptığı hizmetler ve insanlığa kazandırdığı değerler anısına “Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı” takdim etti. Sanat hayatı boyunca birçok ödül kazandığını söyleyen Erbil, bu nişanın sanatın merkezi olan Beyoğlu'nu simgelediği için farklı olduğu belirterek "Beyoğlu'ndaki ortam sanatı besliyor. Ben de burada sanatla iç içe büyüdüm, pek çok sergi açtım. Burada sanatımı geliştiren, sanatımı olgunlaştıran bir kimse olarak, bunları İstanbul'a bir armağan olarak hazırlıyorum" dedi.

GÖZÜMDEN GÖRÜN İSTEDİM

Erbil, "Benim resimlerim, İstanbul'a şiirsel bir bakıştır. İstanbul'un güzelliklerini anlatmam gerek. Onun insan üzerinde bıraktığı coşkuyu, yaşam sevincini göstermektedir. Bu nişanın bana verileceğini sergi hazırlıklarından sonra öğrendim. Bu resimler benim İstanbul'a bakışımın en son örnekleri. Sergide özel olarak buraya özel yaptığım resimler var. İstedim ki İstanbul'u benim gözümle görün. İstanbul'un şiirselliğini görün" diye konuştu.

EMEK VERMEDEN OLMAZ

Bugüne dek sanatı, başarısı ve ödülleriyle çok konuşulduğunu belirten Erbil, "Bütün bunların özünde işimi çok sevmem yatıyor. Gece uyumadan resim yapıp ve ertesi gün yorgun ama huzur içinde kalkmak vazgeçilmez bir zevk. Benimle ilgili olan her şeyin sırrı işime büyük bir tutkuyla bağlı olmam" ifadelerini kullandı. Sanatı nankör bir sevgili olarak görmemek gerektiğinin altını çizen Erbil, "Emek vermeden bir karşılık beklemek mümkün olmaz. Bütün sanatseverlere, sanat eğitimi görenlere, öğrencilere en büyük tavsiyem: İşlerini çok ama çok büyük bir sevgiyel yapmaları. Tembelliği ben hayatım boyunca hiç affetmedim" şeklinde konuştu. Erbil'in şiirsel bir yorumla hayat verdiği İstanbul soyutlamalarının yer aldığı sergi 30 Kasım'a kadar Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.

  • Duygularıma yön verdi
  • Sanat çalışmalarında eğer belli bir çizgi aşılmazsa sanatçının umudunun ve heyecanının kırılacağını niteleyen profesör, devlet sanatçısı, ressam Devrim Erbil, "Ben sanatla hayatı birbirinden ayrı tutmuyorum. Sanatım benim duygularıma yön veriyor. Hayatın bütün fırtınaları sanatın itici gücüdür. Çok acı çekerken mutluluğun resmini çok mutluyken de hayatı dengeleyebilmek için hüznün resmini yapabiliriz" dedi.
#Devrim Erbil
#İstanbul
#Sergi
7 yıl önce