|

Romanlar yeteneklerini sahnede sergileyecek

Çanakkale'de, Roman vatandaşların üye olacağı tiyatro ekibi kurulması için çalışma başlatıldı. Vali Ahmet Çınar tarafından gündeme getirilen, Romanlardan kurulu bir tiyatro ekibinin oluşturulması projesi, aktör ve seslendirme sanatçısı Cem Kurtoğlu'nun da katkısıyla hayata geçirilme aşamasına geldi.

Yeni Şafak
13:05 - 30/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:07 - 30/04/2015 Perşembe
AA
Romanlar yeteneklerini sahnede sergileyecek
Romanlar yeteneklerini sahnede sergileyecek

Cem Kurtoğlu, yaptığı açıklamada, kurmayı planladıkları tiyatro ekibinde yetişkinlerin yanı sıra çocukların da yer alacağını söyledi.



Kurulacak tiyatro ekibinin sadece bir oyun sahnelemesini değil, gelecek senelerde de devam etmesini arzuladıklarını anlatan Kurtoğlu, şu anda iki oyun üzerinde durduklarını anlatarak, söz konusu oyunların, Ahmet Kutsi Tecer'in "Köşe Başı", Haşmet Zeybek'in "Düğün ya da Davul" eserleri olduğunu aktardı.



Büyük ihtimalle ilk oyunlarının "Düğün ya da Davul" olacağını dile getiren Kurtoğlu, şunları kaydetti:



"Bunun yanında Roman vatandaşlarımızla bir de orkestra kurmayı düşünüyoruz. Yine Sayın Valimiz Ahmet Çınar'ın söylediği gibi, orkestra ve tiyatro, birlikte turnelere çıkacak. İlk etapta Çanakkale'nin ilçelerine, daha sonra belki başka illere de gidebilir. Bu, gelişmelerle belli olacak bir şey. Böyle bir projeye başladık. Güzel devam ediyor, edecek de inşallah.



Romanlar çok yetenekli, özellikle müzik kulakları çok iyi. Potansiyel var ama asıl burada yapılması istenen şey, benim için de Sayın Valimiz için de onlar her zaman bir itilmişlik yaşadı. Halbuki hiç gerek yok. Fiilen zaman zaman bunu görüyoruz. Valimiz, 'Onlar hiçbir zaman itilmedi, itilmemeye çalışılıyor. Onlara hizmet götürmek istiyoruz. Böyle başlayalım daha sonra bir şekilde devamı gelir gelecektir' dedi."



"Sanatçılar, topluma yön veren kişilerdir"


Cem Kurtoğlu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Sanat, medeniyetlerin ışığıdır" sözünü hatırlattı.



Dünya tarihine bakıldığında sanat akımlarının her zaman ortaya bir şeyler çıkardığını, bir devri kapatıp yenisini açtığını anlatan Kurtoğlu, "Büyük sanatçılar hatırda kalır. Bir Shakespeare 500-600 yıl önce yaşamış ama bugün hala Shakespeare. 500-600 yıl önceki İngiltere'nin cumhurbaşkanı, başbakanı kim? Kimse bilmiyor bile. Onun için sanatçılar, topluma yön veren kişilerdir. Sanat, insanları gerçekten bir yerden alıp bir yere taşır. O yüzden de bu hizmeti sanatla götürelim dedik" değerlendirmesinde bulundu.



Kurtoğlu, ilk aşamada Romanları tiyatroya alıştıracaklarını dile getirdi.



Öncelikle tiyatronun, sahnenin, bu disiplinin ne demek olduğunu öğreteceklerini kaydeden Kurtoğlu, bunun ardından sanatsal etkinliklerle çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

#Cem Kurtoğlu
#Çanakkale
#Roman Tiyatrosu
9 yıl önce