|

RTÜK'ten Kanal D'ye 'Kötü Kedi Şerafettin' cezası

RTÜK, Kanal D'de ekrana gelen 'Kötü Kedi Şerafettin' filmi için kanala ceza kesti. Yayınlanan raporda, kedi karakterinin asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü, bu sebeple çocuklara ve gençlere kötü örnek olduğu ve filmin özellikle çocukların ve gençlerin en çok televizyon izlediği saatte yayınladığı için ceza kesildiği belirtildi.

Yeni Şafak
11:29 - 5/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:49 - 5/08/2017 Cumartesi
Diğer
RTÜK, Kanal D'de ekrana gelen 'Kötü Kedi Şerafettin' filmi için kanala ceza kesti.
RTÜK, Kanal D'de ekrana gelen 'Kötü Kedi Şerafettin' filmi için kanala ceza kesti.

RTÜK, Kanal D'de ekrana gelen 'Kötü Kedi Şerafettin' filmi için kanala ceza kesti.


Webtekno'nun haberine göre, yetkilinin, Kötü Kedi Şerafettin’le ilgili olarak Üst Kurul’a sunduğu raporda şu ifadeler kullanıldı: "Film, animasyon olması nedeniyle, çocuk ve genç izleyicilerin dikkatini çekerek izlemelerine neden olacağı açıktır."

Asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü olduğundan bahsedilen karakterle ve filmle alakalı olarak hazırlanan raporda yer alan diğer ifadeler de şu şekilde: "Küfürlü konuşmaların çok olduğu filmde biplemeler, kesintiler yapılmış ancak küfürler yine de anlaşılır şekilde kalmıştır. Argo konuşmaların filmin geneline hâkim olduğu tespit edilmiştir. Kedi ve diğer hayvanlar sigara içmekte ve içkiye olan düşkünlükleri maceralarının konusunu oluşturmaktadır. İçki şişelerinin üzerinde okunur şekilde marka isimlerinin yazdığı görülmüştür. İçki şişesi görüntülerinin buzlanmadığı tespit edilmiştir."

Raporda geçen bu ifadelerin yanı sıra, içinde barındırdığı olumsuz içeriklere rağmen filmin çocuk ve genç yaştaki izleyicilerin en çok televizyon izlediği vakitte yayınlandığı için ceza kesildiği belirtildi.



#RTÜK
#Kanal D
#Kötü Kedi Şerafettin
7 yıl önce