|

Ruhlar Bölgesi bildiğiniz gibi

James Wan’ının koltuğunu genç yönetmen Leigh Whannell’a bıraktığı "Ruhlar Bölgesi; Bölüm 3", genç bir kızın peşine düşen kötü ruhun izini sürüyor. Film, hikâye ve kimi sahneleriyle başarılı bir grafik çizse de, korku klişelerine teslim olmaktan kurtulamıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2015 الأحد
Güncelleme: 23:45 - 6/06/2015 السبت
Yeni Şafak

On filmin vizyona girdiği bu hafta seyirci karşına çıkan Ruhlar Bölgesi'nin üçüncü filmi; Bölüm 3, genç Quinn'in korkulu rüyası haline gelen kötü bir ruhun izini sürüyor. Testere filminin yönetmeni James Wan'ın ilk iki bölümünü çektiği filmin yönetmen koltuğunda bu kez oyuncu Leigh Whannell oturuyor. Filmin başrollerini ise Dermot Mulroney, Stefanie Scott, Angus Sampson ve aynı zamanda filmin yönetmeni olan Leigh Whannell paylaşıyor.



KÖTÜ RUHUN PEŞİNDE


Quinn, ölen annesinin kendisiyle iletişime geçmek istediğini hisseder ve bu konuda yardım alabileceği birilerini arar. Arkadaşının tavsiyesi üzerine tanınmış bir medyum olan Elise'den yardım isteyen genç kız, geçirdiği kaza sonucu eve mahkûm olur. Onu yatağında rahatsız etmeye başlayan kötü bir ruhun ortaya çıkmasıyla medyum Elise, bu genç kıza yardım etmeye karar verir. Elise'i zor ve tehlikeli bir yolculuk beklemektedir.



SÜRÜKLEYİCİ BİR KORKU


Serinin müdavimleri için sürprizlerle dolu olan filmin katmanlı biçimde ilerleyen bir hikâyesi var. Elise'in kendi özel yaşamının da paralelinde ilerlediği ana hikâye, finale doğru gerilimin dozunun artmasıyla sürükleyici bir korkuya dönüşüyor. Özel efekt ve seslerle etkileyici hale gelen sahneler, zaman zaman seyirciyi gerçek anlamda ürkütecek bir atmosfer oluşturmayı başarıyor.



KLİŞELER AYAKBAĞI


Hikâye ve korku tekniğine rağmen vasatın üzerine çokça çıkamayan Ruhlar Bölgesi; Bölüm 3, klişelerin örselediği bir yapım olmaktan kurtulamıyor. Özellikle Hollywood korku filmlerinde çokça rastladığımız gereksiz sahne ve diyaloglar, filmi zaafa uğratıyor. Artık belleklerimize işlenmiş ani çıkışlar, vasatın altında oyunculuklar, mantık hatalarıyla örülü kimi sahneler ve mizah yapma adına sergilenen yersiz ve basit espriler, filme önemli ölçüde ayak bağı oluyor. Bu açıdan bakıldığında film, her ne kadar büyük iddialar taşımasa da, korku severlerin vakitlerini değerlendirme adına seyredebilecekleri bir yapım olarak dikkat çekiyor.



Bu kez yönetmen koltuğunda


Ruhlar Bölgesi serisinin ilk iki bölümünde senarist ve oyuncu olarak yer alan Leigh Whannell, dikkatleri üzerine çekmişti. Whannell, son filmde bunlarla yetinmeyip yönetmenlik koltuğuna da oturarak ağır bir yükün altına girmiş. Testere serisinin yönetmeni James Wan'tan bu görevi devralan genç yönetmenin ne denli başarılı olduğuna ise korku severler karar verecek.


#Ruhlar Bölgesi serisi
#James Wan
#Dermot Mulroney
#Stefanie Scott
#Angus Sampson
٪d سنوات قبل