|

Saçlarınızın arasındaki tehlike

Havalar ısındı, ağaçlar çiçek açtı. Bunlar psikolojimizi olumlu etkiliyor ancak alerjik reaksiyonları da artırıyor. Bahar alerjisi her 100 kişiden 10'unu etkiliyor. Polenlerin yoğun olduğu sabah 8-10 saatlerine dikkat edilmesi gerektiğini anlatan uzmanlar, saçların arasına polenin yerleştiğini söyleyerek her akşam duş alınmasını önerdi.

Yeni Şafak
10:25 - 24/03/2017 vendredi
Güncelleme: 19:12 - 24/03/2017 vendredi
Astım ve kronik sinüziti olanlar bahar alerjisinden daha fazla etkileniyor.
Astım ve kronik sinüziti olanlar bahar alerjisinden daha fazla etkileniyor.

Hapşırma, kaşıntı, burun akıntısı... Özellikle bu aylarda bahar alerjisinin belirtileri olabilir. Alerjisi olanların mümkünse alerjenlerden uzak durması gerekiyor. Özellikle polenlerin havada yoğun olduğu sabah 8 ila 10 saatleri arasında açık havada bulunmak sakıncalı. Bir de saçlara dikkat edilmesi gerekiyor. Saçlar tozu tutar. Bu nedenle her akşam saçlarınızı yıkayıp duş alın. Böylece üzerinizdeki polen tozlarından arınabilirsiniz.



Astım ve kronik sinüziti olanlar bahar alerjisinden daha fazla etkileniyor. Bahar alerjisi koku ve tat alma duyularını da olumsuz etkiliyor. Her 100 kişiden 10'unu etkileyen bahar alerjisi, göz sağlığını da tehdit ediyor.





Bahar yorgunluğuna da sebep oluyor


Uludağ Üniversitesinden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nihat Sapan, bahar aylarında bitkilerden yayılarak havaya karışan polenlerin, alerjisi olan kişilerde çeşitli şikayetlerin ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti. Prof. Dr. Nihat Sapan şöyle konuştu:


Alerjinin kişide bahar yorgunluğu denilen bir tablo ortaya çıkararak halsizlik ve isteksizliğe de sebep olduğunu belirten Prof. Dr. Sapan, "Bunun yanında bazı çocuklarda ve gençlerde astıma bile neden oluyor. Bu belirtiler polenlerin etkili olduğu 3-6 ay gibi uzun bir süre devam ediyor ve hastaların yaşam kalitesini düşürüyor. bilgisini verdi.

Bahar alerjisine dikkat


#Polen
#Alerjik reaksiyon
#Bahar alerjisi
#Bahar yorgunluğu
#Nihat Sapan
il y a 7 ans