|

Sağlık turizminde hedef 10 milyar lira gelir

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, "Önümüzdeki 5 yılda sağlık turizminden elde edilecek gelirin 10 milyar lira civarına ulaşmasını sağlamak istiyoruz. 2023 vizyonunda bu gelirin 20 milyar liraya çıkmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

Yeni Şafak
17:50 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:04 - 31/08/2015 Pazartesi
AA

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, gelecek 5 yılda sağlık turizminden 10 milyar lira civarında gelir elde edilmesinin hedeflendiğini bildirdi.



Bakanlık bürokratlarıyla Kemer Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Gümüş, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve Kemer Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Çağatay Demirci'den bilgi aldı.



Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de sağlık turizmi kapsamında 2014 yılı içerisinde yaklaşık 450 bin hastanın tedavi edildiğini, bunların önemli bir kısmının da Antalya'daki hastanelerde sağlığına kavuştuğunu söyledi.



Antalya'nın organ nakli ve bir çok tedavi için merkez görüldüğünü ifade eden Gümüş, Antalya ve ilçeleri başta olmak üzere Akdeniz bölgesinde uluslararası hasta kabulüne yönelik çalışma yaptıklarını bildirdi. Gümüş, çalışmanın Sağlık Bakanlığı ile sağlık turizmi koordinasyon kurulu tarafından yapıldığın dile getirerek, "Gerekli yönetmelikler hazırlanıyor. Türkiye'nin bundan sonra sağlık turizminin yol haritasını belirleyeceğiz" dedi.



Sağlık turizmi kapsamında hastanelerin bir kısmının yatak kapasitelerini artırmaya çalışırken tercümanlık ve diğer ihtiyaçlar için de uluslararası hasta tedavisinin yapılacağı sistem kuracaklarını anlatan Gümüş, şu değerlendirmelerde bulundu:



"Hedefimiz 2 milyon uluslararası hastanın Türkiye'de tedavi edilmesini sağlamak. Organizasyonu iyi yapabilirsek ülkedeki kamu, özel ve üniversite hastanelerinin bir kısmında bu hastaları ağırlayabiliriz. Dünyada daha ucuz ve başarılı tedavi sağlayabiliriz. Önümüzdeki 5 yılda sağlık turizminden elde edilecek gelirin 10 milyar lira civarına ulaşmasını sağlamak istiyoruz. 2023 vizyonunda bu gelirin 20 milyar liraya çıkmasını amaçlıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız devam ediyor. Önemli olan Türkiye'ye hem sağlık turizmi hem de turist olarak gelen hastalara bu hizmetleri sunmak. Hastanelerde bu çalışmaları yapacağız. KDV indirimlerini, vergi muafiyetlerini ve teşvikleri Ekonomi Bakanlığı değerlendiriyor. Ülkemiz için bu potansiyelleri uluslararası arenaya açmak istiyoruz."

#Kemer
#Kemer devlet Hastanesi bebek
#ziyaret
#sağlık turizmi
9 yıl önce