|

'Sağlıklı din eğitimi verilmezse karşımıza terör örgütü çıkabiliyor'

Gine Bissau Ulusal İmamlar Birliği Başkanı Bubakar ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Eğer sağlıklı din eğitim verilmezse insanların gönülleri yanlış bir İslam anlayışına kayıyor ve karşımıza bir terör örgütü çıkabiliyor." dedi.

Yeni Şafak
23:49 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:58 - 13/12/2017 Çarşamba
AA
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Eğer sağlıklı din eğitim verilmezse insanların gönülleri yanlış bir İslam anlayışına kayıyor ve karşımıza bir terör örgütü çıkabiliyor." ifadesini kullandı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaş, Gine Bissau Ulusal İmamlar Birliği Başkanı Djalo Aladje Bubakar ve beraberindeki heyeti konuk etti.

Kabulde konuşan Erbaş, Müslümanların bir araya gelerek İslam dünyasında yaşanan sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini belirtti.

Erbaş, yürüttükleri hizmet içi ve yaygın eğitim programlarının din hizmeti açısından önemine değinerek, değişen şartlara göre eğitimlerle çalışmaların güncellenmesi gerektiğini aktardı.

Sağlıklı din eğitiminin önemine değinen Erbaş, "Eğer sağlıklı din eğitim verilmezse insanların gönülleri yanlış bir İslam anlayışına kayıyor ve karşımıza bir terör örgütü çıkabiliyor." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanınız Erdoğan'ın Kudüs konusunda büyük rolü var"

Gine Bissau Ulusal İmamlar Birliği Başkanı Djalo Aladje Bubakar ise kabulden duyduğu memnuniyeti kaydederek, "Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu dönemde büyük rolü var. Kendisini Türkiye'de İslam İşbirliği Teşkilatı ile gerçekleştirmiş olduğu toplantıdan dolayı tebrik ediyorum. Kudüs, bütün Müslümanların kalbindedir." değerlendirmesinde bulundu.

Bubakar, din hizmetleri, dini eğitim ve dini yayınlar konusunda Başkanlığın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini bildirdi.

#Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş
#Djalo Aladje Bubakar
#Kudüs
6 yıl önce