|

Salça ve pekmez bu kaplarda zehir saçıyor!

Salça ve pekmez Türk mutfağında sıklıkla kullanılan iki lezzetli besin. Genellikle birçok mutfakta plastik kapların içinde saklanan salça ve pekmezin kansere neden olduğunu biliyor muydunuz? Kanser ve kansere yol açan etkenler hakkında konuşan Dr. Mehmet Ali Deneme,az posalı besin tüketmenin de kansere neden olabileceğini ifade etti.

Yeni Şafak
10:58 - 22/04/2016 Cuma
Güncelleme: 07:58 - 22/04/2016 Cuma
IHA

Op. Dr. Mehmet Ali Deneme, seminere katılan üyelere kanserin türleri, kanser oluşumuna neden olan etkenler, bu konuda nelere dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler verdi.



Op. Dr. Deneme, virüsler, radyasyon, kimyasal maddeler gibi birçok şeyin kansere neden olduğunu söyledi. Deneme, besinlerin sağlıksız koşullarda saklanmasının özellikle salça, pekmez gibi besinlerin boş deterjan ve ilaç kutuları ve plastik kaplarda saklanmasının kansere neden olduğunu, saklama kaplarının gıda saklama kabı olarak kullanılması, plastiğin özelliğinden dolayı uzun süre kalması ve ısıya maruz kalması kanser riskini artırdığını belirtti.





Kabızlık ve bağırsak kanseri


Az posalı beslenmenin kanser riskini artırdığını vurgulayan Op. Dr. Deneme, kabızlığın bağırsak kanseri riskini birebir artırdığını dile getirdi. Yanlış beslenmenin kansere neden olduğunun altını çizen Op. Dr. Deneme, sebze ve meyve tüketiminin az olmasının, vitaminden zengin gıdaların tüketilmemesinin kanser oluşumunu artıran faktörler arasında yer aldığını ve tuzun daha az tüketilmesi gerektiğini söyledi.





#Mehmet Ali Deneme
#Salça
#Pekmez
#Kanser
#Türk Mutfağı
8 yıl önce