|

"Sanat Üretenler - Sanat Öğretenler" sergisi

İş Sanat, ressam-eğitimci kuşakları kapsayan iki bölümlük "Sanat Üretenler - Sanat Öğretenler" sergi dizisine ev sahipliği yapıyor.

Yeni Şafak
10:18 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:18 - 10/02/2016 Çarşamba
AA

Küratörlüğünü Deniz Erbaş'ın üstlendiği İş Sanat Kibele Galerisi'ndeki sergide, 69 sanatçının pentür ve özgün baskı türünde eserleri yer alıyor. Erbaş, serginin iki bölümden oluştuğunu belirterek, şunları söyledi:



"Bu sergi 2010 yılında yine İş Sanat'ta açılan resim öğretenler, ressam hocalar sergisinin devamı. 2010'daki sergi, Sanayi Nefise'den Mimar Sinan Akademi'ye kadar uzanan tarihsel süreçte akademili hocaları kapsayan bir sergiydi. Bunun devamında da Cumhuriyet döneminde farklı şehirlerde açılan sanat eğitimi ve güzel sanatlar kurumlarında eğitimcilik yapan sanatçıları bir araya getirme fikrinden doğdu bu sergi."



Erbaş, serginin tarihsel olarak geniş bir zaman dilimini ve coğrafi olarak da daha geniş bir kapsamı içerdiğini aktararak, "İlk bölümü 1930'lardan Cumhuriyet'in kültür devrimi kapsamında Ankara'da kurulan Gazi Eğitim Enstitüsü resim-iş bölümünden başlıyor. Dolayısıyla 1970'lere kadar gelen diyebileceğimiz bir tarihsel dilimde sanat eğitimine emek vermiş bununla eş zamanlı olarak da kendi sanatsal üretimlerine de aktif bir şekilde devam etmiş. Hem sanatçı kimlikleriyle hem eğitimci kimlikleriyle var olmuş hoca sanatçılarımız bu serginin kapsamına girmektedir" dedi.



Yerel ve toplumsal konular, Anadolu izlenimleri, köy ya da kent insanının yaşamından kesitler, toplumsal çelişkiler, sınıfsal ve kültürel farklılıklar, siyasi mücadeleler, çarpık kentleşme, çevre sorunları, farklı kimlikler ise eserlerin temalarını oluşturuyor.



Sergi, 9 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

#İşsanat
#Kibele Sanat Galerisi
#sergi
8 yıl önce
default-profile-img