|

Saraybosna Film Festivali'nde TRT rüzgarı

Geçen yıl TV Filmleri projesi ile 33 filmin yapımını gerçekleştiren TRT, bu yıl 22.’si düzenlenen Saraybosna Film Festivali’ne adeta çıkarma yaptı. Festivalin Work in Progress ödülü ve Endüstri Terası’nın da ev sahipliğini yapan TRT, festivalin son gününde gelecek yılın ana partnerliği için de imzayı attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/08/2016 Pazar
Güncelleme: 20:08 - 20/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 1997'den beri düzenlenen Saraybosna Film Festivali, her geçen yıl ağırlığını arttırarak dünya sinemasının alternatif festivallerinden biri olmayı başardı. Pek çok festivalden farklı olarak sinema endüstrisinin gerçek anlamda buluşma noktalarından biri olan ve bu yıl 22.'si düzenlenen film festivalinin bu yılki açılışı dünya sinemasının efsane oyuncularından Robert De Niro'nun katılımıyla yapıldı. Festivali Türkiye açısından önemli kılan şey ise TRT'nin ilk kez uluslararası bir film festivaline ağırlığını koyması ve bu yöndeki girişimini imzaladığı çok önemli bir anlaşma ile taçlandırması oldu.



FESTİVALE TRT İMZASI


Geçtiğimiz yıl TV Filmleri Projesi ile 33 TV filminin yapımını üstlenen TRT, bir taraftan genç yeteneklerin projelerini hayata geçirmiş diğer taraftan da sinema sektörü ile yeni ve güçlü bir bağ kurmuştu. TRT TV Daire Başkan Yardımcısı Halid Şimşek'in koordinasyonunda gerçekleştirilen projeyi geliştirmek ve uluslararası arenaya taşımak amacıyla bu yıl önemli kararlar alındı. İlk adım olarak da 22. Saraybosna Film Festivali ile işbirliğine gidildi ve tabiri caizse festivale çıkarma yapıldı. TRT'nin desteğile çekilen Emre Konuk'un ilk uzun metrajlı filmi 'Çırak' festivalin açılış filmi olarak gösterildi. Uluslararası sinema çevrelerinin buluşma noktası olan Endüstri Terası'nın bu yılki ev sahipliğini üstlenen TRT, burada dünya sinema sektörünün ilgi odağı oldu. TRT, bununla da yetinmeyerek yapımı süren projelerin post prodüksiyon aşamalarının desteklendiği festivale ait Work in Progress bölümünün bu yılki destekçisi oldu. Böylece desteğe layık görülen yapıma gerekli katkıyı TRT sağlayacak.





GELECEK YIL 'ANA PARTNER'


TRT, Saraybosna Film Festivali ile işbirliğini daha da ileri boyutlara taşıyarak çok önemli bir anlaşmanın altına imza attı. TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve Saraybosna Film Festivali Başkanı Misad Purivtra'nın imzalarıyla hayata geçen anlaşma doğrultusunda TRT gelecek yıl festivalin 'ana partneri' olacak. TRT, Sarajevo City Of Film projesi kapsamında seçilecek bir filmin yapımını tamamen üstlenecek, filmin post prodüksiyon aşamalarında ekibe destek amacıyla bir dizi atölye ve eğitim çalışmaları düzenleyecek. Öte yandan festival kapsamında önümüzdeki yıl çok sayıda workshop, seminer vb. çalışmalar TRT tarafından organize edilecek ve bu yıl büyük ilgi gören Endüstri Terası'nın ev sahipliliğini önümüzdeki yıl da TRT üstlenecek.




#TRT
#Saraybosna Film Festivali
#Sarajevo
#City Of Film
8 yıl önce