|

Şehidin adı parkta yaşatılacak

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adı, Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan park ve koşu yolunda yaşatılacak.

Yeni Şafak
18:38 - 20/10/2015 Salı
Güncelleme: 15:42 - 20/10/2015 Salı
DHA

Nilüfer Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalı Mahallesi Koşu Yolu Caddesi'nde, yaklaşık 3 bin 500 metrekare alanda kurulan parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehit Çelikcan'ın ismini sonsuza dek yaşatmak istediklerini belirtti.



İlker Çelikcan'ın adının bu park ile yüzyıllarca anılacağını vurgulayan Bozbey, şöyle devam etti:



"En önemlisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması pahasına şehit olduğu buraya gelenler tarafından daha iyi anlaşılacak. Onlar için ne yapsak az. Bu park bile çok az ama yapılacak şeylerde hepimiz duyarlı olmak zorundayız. Burada huzurlu yaşıyorsak, mutlu yaşamaya çalışacaksak, o insanları çok iyi anlamamız lazım. Şehitlerimizi, gazilerimizi, ailelerini ve bu konuda bedel ödeyenleri çok iyi anlamamız gerekiyor. Onları anlarsak zaten bu ülkede kalıcı barışı, dostluğu ve en önemlisi sevgiyi hakim kılarız."



Şehit yarbayın eşi Gaye Çelikcan da konuşmasını, kızı Zeynep'i kucağına alarak yaptı.



Eşinin şehit olmasının üzerinden 44 gün geçtiğini hatırlatan Çelikcan, "Ateş bana ve ailemize değil, tüm milletimize düştü. Bundan sonra tüm Türkiye birlik olup, çocuklarımızın barış ve kardeşlik içinde yetişmesi için yaşamalıyız. Eşim 44 gündür bizimle yaşıyor. Bu parkta da ebediyen yaşayacak. Ailem ve şahsım adına hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Baba Niyazi Çelikcan da belediye yetkililerine teşekkür etti.



Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in parkı hizmete açmasıyla sona eren törene, şehidin annesi Pamuk ve oğlu Soner Çelikcan, kayınpederi Uğur Görgülü, siyasi partilerin temsilcileri ile CHP Bursa milletvekili adayları da katıldı.



#Kurmay Yarbay İlker Çelikcan
#şehit
#park
8 yıl önce