|

Şehidin kepi mezarına bırakıldı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vurularak şehit düşen Yalçın'ın üniversiteden sınıf arkadaşları, şehidin mezarını ziyaret ederek keplerini bıraktı.

Yeni Şafak
10:38 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:44 - 15/07/2017 Cumartesi
AA
Arkadaşları şehidin kabrine keplerini bıraktı.
Arkadaşları şehidin kabrine keplerini bıraktı.

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda (BESYO) eğitim görürken 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit düşen Muhammet Yalçın'ın sınıf arkadaşları bu sene mezun oldu.

Ankara'da toplanan şehidin arkadaşları, Yalçın'ın Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesindeki kabrine mezuniyet cübbeleri ve kepleriyle geldi.

Şehidin arkadaşları, Yalçın'ın mezar taşına mezuniyet cübbesi, kabrinin üzerine de keplerini bıraktı. Bu sırada bazı öğrenciler gözyaşlarına hakim olmadı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

En güzel diplomayı aldı

Şehidin sınıf arkadaşı Sinan Güntekin ise şehit Muhammet Yalçın'ın gelip geçici olan bir dünyada en yüksek diplomayı aldığını vurguladı.

Şehit Yalçın'a vefa borçlarını ödemek için kabrine ziyarete geldiklerini dile getiren Güntekin, "Keplerimizi aldık, cübbelerimizi giydik. Mezarının başına geldik. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz. Onlar vatan için gözlerini kırpmadan şehit oldular. Biz de üşenmeden, çekinmeden her zaman onların yanlarında olacağız. Şehitlerimizi unutturmayacağız" diye konuştu.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Muhammet Yalçın
7 yıl önce