|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2016 Pazar
Güncelleme: 03:39 - 31/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Safari stili şehre geldi





GIZIA Casual, genç, stil sahibi kadınlara, doğadan ilham alan yeşilin en canlı renklerini, sadeliğiyle şıklığı dengeleyen bej tonlarını safari temasıyla harmanlıyor. Pamuk, keten gibi organik materyallerin, krep, şifon kumaşlarla eşleştiği koleksiyonda, körüklü büyük cepler, bol rahat pantolonlar, şık bluzlar, sade elbiseler, deri askı detaylarla yorumlanıyor. Haki ve toprak tonlarının hakim olduğu parçalar ise deri ve keten ceketler, uzun yeleklerle birlikte alternatif kombin önerileri olarak sunuluyor.



Çocuklar tatilde de öğrensin





Amerika'da başlayan ve dünya çapında 150'den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK) Türkiye'de açtığı ilk eğitim merkezinde yarıyıl tatili eğitimleriyle çocuklarla buluşuyor. Çocukları bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden EFK'da yarıyıl tatili eğitimi 5 Şubat tarihine kadar bir haftalık ya da iki haftalık program şeklinde alternatifli olarak sunuluyor. Yarıyıl tatili boyunca pipet roket yapımından, köprü tasarımlarına, mancınık üretiminden, kimya deneylerine kadar çocuklar tatili hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirecek.



Parmaklara çelik ışıltısı geliyor





Şıklığına dikkat eden kadınların modada en büyük sorunlarından biri de pahalı alyanslarına uygun kıyafetleri bulamamak oluyor. Lovering'in “çelik devrimi” ile artık yüzüğe göre kıyafet değil, kıyafete göre yüzük kullanma dönemini başlıyor. 2009 yılından beri takı ve aksesuar sektöründe hizmet veren “Lovering” 350 satış noktasında altın ve gümüşe sağlıklı bir alternatif sunuyor.



Hijyende tek hareket





Türkiye'de hijyenin eş anlamlısı haline gelen çamaşır suyu pazarı, her yıl hızlı bir şekilde büyüme gösteriyor. 2011 yılından beri her yıl ortalama yüzde 8 seviyesinde büyüme gösteren çamaşır suyu pazarına yepyeni ve iddialı bir marka daha geliyor. 'Hijyende Tek Hareket' sloganıyla yola çıkan Vissmate, çamaşır suyu algısını değiştiriyor. 100 kadın tüketici üzerinde yapılan araştırmada kıvam, koku, temizlik gücü ve hijyen etkisi ana başlıklarında yüksek performansıyla başarısını kanıtlayan Vissmate her 10 kadından 9'nun tercih ettiği bir ürün haline geldi.



Bu tasarımlar çok konuşulacak





UNIQ İstanbul, ziyaretçilerine farklı deneyimler sunmaya devam ediyor. Tasarım ve alışveriş meraklılarını 6-7 Şubat'ta 'Tasarım Festivali' ile buluşturacak olan UNIQ İstanbul sıcak atmosferi ve ormanla iç içe açık alanları ile ziyaretçilerine güzel bir gün sunuyor. Dekorasyon, moda, aksesuar alanlarında birbirinden farklı eserin görücüye çıkacağı 'Tasarım Festivali' 11:00 ve 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.



Müzikseverler caza doyacak




Kültür ve sanat kenti Nilüfer'de 21 Şubat tarihine kadar gerçekleşecek Uluslararası Nilüfer “Caz Tatili” Festivali, Türkiye ve dünya starlarını caz severlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu akşam “Kadın, Caz ve Müzik” konulu ilk panel Sevin Okyay moderatörlüğünde saat 14.00'te gerçekleşecek. Şenay Lambaoğlu, Eray Aytimur, Ayşe Tütüncü saat 17.00'de ve saat 20.00'de Elif Çağlar Quartet Nazım Hikmet Kültürevi'nde müzik severlere farklı bir deneyim yaşatacak.



Ödüllü oyun Ankaralı çocuklarla buluşuyor





AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu'nun şimdiye kadar binlerce ilkokul öğrencisiyle buluşan “Lambanın Sihri Hezarfen'in Fikri” adlı oyunu Ankara'da sahnelenmeye devam ediyor. Kasım ayından bu yana Ankaralı miniklere iki ayrı seans ile tiyatro keyfi yaşatan oyun, her ay gerçekleşecek iki yeni temsille Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Lambanın Sihri Hezarfen'in Fikri ödüllü oyunu 13 - 14 Şubat, 19 - 20 Mart, 16 - 17 Nisan ve 14 - 15 Mayıs tarihlerindeki temsilleriyle Ankara'da ücretsiz olarak çocuklarla buluşmaya devam edecek.



Pera'dan “Gökyüzü Işıldıyor: Çehov'a Övgü”





Pera Film'in, 29 Ocak tarihinden itibaren yer verdiği “Gökyüzü Işıldıyor: Çehov'a Övgü” başlıklı Çehov filmleri seçkisinde yer alan filmler 27 Şubat'a dek izlenebilecek. Seagull Films işbirliğiyle sunulan programda Rusya'nın en iyi çağdaş yönetmenlerinden Karen Şaknazarov, Andrei Konçalovski, Nikita Mikalkov gibi isimlerin yanı sıra, Nuri Bilge Ceylan'ın Çehov hikayelerinden esinlendiği “Kış Uykusu” ile Louis Malle'in hayata veda etmeden önceki son filmi 42. Sokakta Vanya da eşlik ediyor.



Çikolata ve kestane doğallıkla buluştu





Özsüt, kestanenin lezzeti ile çikolatanın keyfini bir araya getiriyor. Marmara ve Ege'nin ormanlarından toplanan taze kestaneler, üst kalite çikolata ve günlük çiftlik sütü, Özsüt'ün ustalığıyla bir araya geldiğinde ortaya vazgeçilmez bir lezzet çıkıyor. Doğal, zarif ve incelikli tarifleriyle Özsüt, kışın sert mizacını tatlı bir gülümseme ile karşılamanızı sağlıyor.



Bu fırsat kaçmaz




Her sezonda şıklığı ve rahatlığı bir araya getiren Süvari; kış modasına yön verecek koleksiyonları yüzde 70'e varan büyük kış indirimiyle modaseverlere sunuyor. Sıcak, şık ve rahat bir kış için farklı renk ve modellerde üretilen Süvari kış koleksiyonu ürünleri Süvari mağazalarında sizi bekliyor.



Japonya'yı filmler anlatıyor





12. İstanbul Japon Filmleri Festivali, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu, Japan Foundation ve Akbank Sanat'ın işbirliği ile Şubat ayında sinemaseverler ile buluşacak.Festival boyunca yönetmen Naomi Kawase'nin başyapıtlarından “AN”, yönetmen Hayao Miyazaki'nin son eseri olan ve çok sayıda uluslararası ödül kazanan “Rüzgar Yükseliyor” gibi günümüz Japonya'sını tanıtan altı film gösterilecek.



Ay yıldızlı Karabatak raflarda





İki aylık edebiyat ve sanat dergisi Karabatak, içeriğini “Millilik ve Evrensellik Arasında Şiir” dosya konusuyla oluşturdu. Kapağında ise beyaz zemin üzerine kırmızı ay yıldız bulunan 24. sayısının giriş yazısında şu cümleler yer alıyor: "Milli olunmadan evrensel olunamayacağına dair inancımız, hiçbir zaman değişmedi. Çünkü her sanatın ve sanatçının er meydanı, kendi topraklarıdır. İlk sınavını orada vermeli ve sesinin ne kadar gür ve vicdanlı çıktığını orada göstermelidir.” Derginin bu sayısında Mahmud Erol Kılıç, Ahmet Ağır, Ayşe Sevim, Mehmet Ulukütük, Atakan Yavuz, Zeynep Arkan ve Bünyamin Demirci'nin yazıları yer alıyor.



Zamanınıza şıklık katın




İtalyan şıklığının önde gelen temsilcilerinden Gianfranco Ferre'nin imzasını taşıyan ve iddialı modelleriyle kadın ve erkek herkesin şıklığını tamamlayan Ferre Milano birbirinden şık ve özel modeller sunuyor. Göz alıcı tasarımıyla dikkat çeken Ferre Milano kordon ve kadranda kullanılan moda akımlarında yer alan renkleriyle vazgeçemediğiniz aksesuarınız olmaya aday.



#şehir rehberi
#etkinlikler
#sinema
#moda
8 yıl önce