|

Serkan Çağrı ve Roby Lakatos’dan muhteşem konser

Keman ve klarnetin başarılı isimleri Roby Lakatos ile Serkan Çağrı, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda çok yönlü yorumları ve renkli performanslarıyla İstanbullu dinleyicilerini farklı bir müzik yolculuğuna çıkaracak.

Yeni Şafak
18:20 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 16:03 - 9/02/2016 Salı
AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), İstanbulluları farklı müzik tarzlarına sahip birbirinden değerli isimlerin konserleriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kez CRR, “Şeytanın Kemancısı” olarak da anılan Roman asıllı caz müzisyeni ve keman virtüözü Roby Lakatos ile Türk müziğinin dünyadaki en güçlü nefeslerinden kabul edilen klarnet virtüözü Serkan Çağrı'yı aynı sahnede bir araya getirerek hayranlarıyla buluşturacak.



Dünyaca ünlü klarnet duayeni Giora Feidman'ın "O benim klarnette ulaşmak istediğim noktadan başladı" diyerek tanımladığı Serkan Çağrı ile birçok saygın uluslararası festivale katılan ve dünyanın dört bir yerinde konserler veren Roby Lakatos'un bu muhteşem konseri, 15 Şubat Pazartesi günü CRR sahnesinde gerçekleşecek. Roman ve Türk müziğin başarılı bir biçimde harmanlayıp dinleyicilere büyülü bir gece vaat eden program, 20.00'de başlayacak.



Keman ve klarnetin virtüözleri: Roby Lakatos ve Serkan Çağrı


Roman asıllı keman sanatçısı Roby Lakatos, klasik bir keman virtüözü, bir besteci, bir caz doğaçlamacısı ve aynı zamanda da bir aranjör olarak çok yönlü, sıra dışı ve evrensel bir müzisyendir. 1965 yılında doğan, Roman kemancılarının kralı Janos Bihari'nin soyundan gelen ve böylece çocuk yaşta müzikle tanışan sanatçı, 9 yaşında ilk konserini bir çingene topluluğu ile birlikte birinci kemancı olarak verdi.1984 yılında Budapeşte'deki Bela Bartok Konservatuarı'na devam etti, klasik keman dersleri aldı ve bu okulda klasik keman birinciliği ödülünü kazandı. Lakatos, 1986 ve 1996 yılları arasında grubuyla beraber “Les Ateliers de la Grande İlle” Brüksel'de verdiği çok sayıda konserin yanı sıra Vadim Repin ve Stephanie Graphelli ile de ortak konserler yaptı.



Serkan Çağrı ise müzik yolculuğunda ilk başarısını 13 yaşındayken kazandı. Müzik yolculuğuna ivme kazandıran En İyi Klarnet İcracısı Yarışması'nda layık görüldüğü bu özel ödül sayesinde hem kendisinin hem de müzik severlerin heyecan duyduğu çalışmalara imza atan sanatçı; Sting, Ian Anderson, George Zamphir, Gypsy King Heritage, Giora Feidman, Vassilis Saleas, Ömer Faruk Tekbilek, Ara Dinkjian ve George Dalaras gibi ünlü isimlerle birlikte sahne aldı. Türk müziğinin dünyadaki en güçlü nefeslerinden kabul edilen Serkan Çağrı'nın solo konserleri, dünyaca önemli isimlerle yaptığı buluşmaları, albüm çalışmaları, akademik kariyeri, eğitimciliği, isminin klarnete marka olarak verilmesi, televizyon programcılığı, Amerika'da doktora tezine konu oluşu, müzikle dolu hayatının başarı dolu yansımalarıdır.

#Serkan Çağrı
#Roby Lakatos
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
8 yıl önce