|

SGK: Kemoterapi ilaçlarında kısıtlama yok

SGK, kemoterapi ilaçları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, kemoterapi ilaçlarının Sağlık Bakanlığı hastanelerinde bulunmaması halinde hastalarca eczanelerden ilaçların temin edilmesine ilişkin herhangi bir kısıtlama bulunmadığı bildirildi.

Yeni Şafak
18:35 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 16:59 - 30/06/2015 Salı
IHA

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kemoterapi ilaçlarının Sağlık Bakanlığı hastanelerinde bulunmaması halinde hastalarca eczanelerden ilaçların temin edilmesine ilişkin herhangi bir kısıtlama bulunmadığını açıkladı.


SGK'dan yapılan açıklama SGK ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan “2015 Yılı Götürü Bedel Üzerinden Hizmet Alım Protokolü" çerçevesinde, 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren tüm Sağlık Bakanlığı hastanelerinde kullanılacak olan kemoterapi ilaçlarının hastanelerce temin edilmesi uygulamasına geçileceği belirtilerek, "Söz konusu ilaçlar, kemoterapi tedavisinde kullanılan tüm ilaçları kapsamamaktadır. Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT EK 4/H) yer verilen bu ilaçlar; yalnızca hastane ortamında damar yolundan uygulanması, özel koşullarda saklanması ile taşınması gereken ve tamamına yakını ithal olan ilaçları içermektedir. Söz konusu kemoterapi ilaçlarının Sağlık Bakanlığı hastanelerinde bulunmaması halinde hastalarca eczanelerden ilaçların temin edilmesine ilişkin herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu şekilde temin edilen ilaçların bedelleri, SGK tarafından hastanenin alacağından mahsup edilecektir" denildi.


Bu uygulama yoluyla; hastaların, eczanelerden ilaç temini ve saklanması konusunda yaşadıkları sorunların önüne geçilmesi hedeflendiği kaydedilerek, "Hastanın kilogramına göre uygulanan ilaçların bir kutusunun tek bir hastaya fazla gelmesi nedeniyle; yeni uygulama ile bir hastadan artan ilaçlar diğer hastalara kullanılabilecektir. Bu durum, hasta faydasının arttırılması, artan ilaçlardan doğabilecek israfın önlenmesi açısından son derece önemlidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadesi kullanıldı.

#SGK
#Kemoterapi ilaçları
#kısıtlama
9 yıl önce