|

Sığınmacılar gitarla moral buluyor

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan Somali, Afganistan, Etiyopya, Irak ve İran uyruklu kadın sığınmacılara, Halk Eğitim Merkezinde gitar kursu veriliyor.

Yeni Şafak
13:40 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:40 - 5/05/2016 Perşembe
AA

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Somali, Afganistan, Etiyopya, Irak ve İran uyruklu kadın sığınmacılara, yaşadıkları sıkıntıları unutturmak, savaş psikolojisinden uzaklaştırmak ve topluma entegrasyonlarını sağlamak için Halk Eğitim Merkezinde gitar kursu veriliyor.



Gitar kursuna katılan 8 kadın, kursta seslendirdikleri eserlerle Türkçe konuşmayı da öğreniyor. Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner, sığınmacıların Türkiye'ye uyumlarını sağlamak amacıyla her türlü faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.



Sosyal hayatta aktivite yapabilmeleri için istekleri doğrultusunda bazı kurslar düzenlediklerini belirten Güner, "Ülkelerindeki savaşlardan dolayı ülkemize sığınanların sosyal hayatın içinde yer almaları için farklı kurslar açıyoruz. El birliğiyle her türlü hizmetler kurumumuz tarafından sağlanmaktadır. Onları topluma kazandırabilmek, ülkemizin değerlerini anlatabilmek amacıyla müzik, sosyal ve kültürel anlamda her türlü faaliyetlerde bulunuyoruz." diye konuştu.


#Bilecik
#Somali
#Afganistan
#Etiyopya
#Irak
#İran
#Halk Eğitim Merkezi
#Rıdvan Güner
8 yıl önce