|

Sığınmacılara ücretsiz sağlık hizmeti

Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriyeli sığınmacılara verilen poliklinik hizmeti sayısının 10 milyonu aştığını bildirdi.

Yeni Şafak
18:48 - 20/11/2015 Cuma
Güncelleme: 16:51 - 20/11/2015 Cuma
AA

AFAD'dan yapılan açıklamada, Suriyeli sığınmacılara verilen poliklinik hizmetlerinin sayısının 19 Kasım itibarıyla 10 milyon 132 bin 927'ye ulaştığı belirtildi.



Poliklinik hizmetlerinin 4 milyon 656 bin 226'sının AFAD tarafından kurulan 25 geçici barınma merkezinde, 5 milyon 476 bin 701'inin ise ülke genelindeki hastanelerde verildiği ifade edildi.



Ayrıca 19 Kasım itibarıyla 297 bin 35 Suriyeli sığınmacının, çeşitli hastalıklar sebebiyle ameliyat olduğu vurgulanan açıklamada, geçici barınma merkezlerinde ve bu merkezlerin dışında Suriyeli sığınmacılara sağlanan tüm sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak sağlandığı kaydedildi.



8 milyar dolar kaynak kullanıldı

260 bin Suriyelinin yaşadığı geçici barınma merkezleri için AFAD tarafından geliştirilen Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi'nin (AFKEN), bu yıl Birleşmiş Milletler En İyi Kamu Hizmeti ödülünü kazandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Türkiye, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Suriyeli sığınmacılar için din, dil, ırk ayrımı gözetmeden gerçekleştirdiği insani yardımlar kapsamında bugüne kadar 8 milyar ABD doları tutarında kaynak kullandı. Ülkemizdeki Suriyeliler için uluslararası yardım miktarı ise 455 milyon ABD doları düzeyinde kaldı. Türkiye, Kalkınma İnisiyatifleri adlı kuruluşun her yıl hazırladığı Küresel İnsani Yardım raporuna göre, son 3 yıldır, ABD ve İngiltere'nin ardından en çok insani yardım yapan ülke konumuna ulaştı."



#suriye
#sığınmacı
#afad
8 yıl önce