|

Sıkı sahaflar Piyalepaşa’da buluşuyor

Bu yıl ilk kez düzenlenen Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri başladı. Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli, “Piyalepaşa’da gerçek sahafiye malzemeyi teşhir eden sıkı sahaflar var. Sahafiye dükkanının ne olduğunu görmek, bu malzemeden yararlanmak isteyen herkesi bekliyoruz” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:31 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Sıkı sahaflar Piyalepaşa’da buluşuyor
​Sıkı sahaflar Piyalepaşa’da buluşuyor

Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri, eski eserler konusunda uzman sahaflar ile meraklı kitap kurtlarını buluşturuyor. Sahaflar Birliği Derneği ve Polat Holding tarafından düzenlenen etkinlikte kitaplar için özel bir ortam oluşturulmuş. Alanda kitapların yanı sıra illüstrasyonlu Türkçe kitap kapakları sergisi, gramafon, daktilo, hilye, hat, afiş, ferman gibi pek çok malzeme teşhir ediliyor ve ticari olarak el değiştiriyor. Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli, “70-80 sahaf katılımlı festivallerde arada kaybolan, gözden kaçan eserler oluyor. Piyalepaşa’da gerçek sahafiye malzemeyi teşhir eden sıkı sahaflar var. Sahafiye dükkanının ne olduğunu görmek, sahafiye malzemeden yararlanmak isteyenleri bekliyoruz” dedi.


ÜÇ NESLE DE HİTAP EDİYOR

Beyoğlu’ndaki tarihi Piyalepaşa semtinde bulunan mahalle sistemine ait değerleri yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen İşli, “Üst katta çeşitli dillerde nadir, eski, antika eserler bulunuyor. Büyük, ağır kitaplara gençlerin ilgisini çekmek zor ama onlar için alanın giriş kısmında ikinci el, baskısı tükenmiş ve bütçeye uygun kitaplar yer alıyor. Yani dede, baba ve çocuktan oluşan 3 nesil, burada sıkılmadan vakit geçirebilir” ifadelerini kullandı. Sahaf Günleri’nde 15 Eylül Cuma günü Sunay Akın söyleşisi ve 16 Eylül Cumartesi Sedat Yardımcı’nın düzenlediği Gezegen Sahaf kitap müzayedesi gerçekleştirilecek.

Yangından
kurtulan
kitaplar

Piyalepaşa Sahaf Günleri’nde ziyaretçileri bekleyen süprizler arasında Nazım Hikmet’in Japonca’dan Rusça’ya Arapça’dan İspanyolca’ya birçok dilde ilk baskı kitabı yer alıyor. Koleksiyon sahibi Emin Nedret İşli, bu koleksiyondaki en kıymetli kitabın, “Gece Gelen Telgraf” olduğunu söylüyor. Çünkü bu toplatılan eserin büyük bir kısmı yanan Adliye binasıyla birlikte yok olmuş. Kitapların yanı sıra Nazım’ın el yazısıyla “Uludağ” adlı şiiri, Şehir Tiyatroları’ndan aldığı ıslak imzalı bordro, şiirlerini okuduğu 45’lik, çeşitli fotoğraflar da sergileniyor.


  • Geçmişe yolculuk
  • Sahaf günlerini organize eden Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, etkinliğin geleneksel hâle getirileceğini belirterek, “Eski ve günümüzdeki birçok eseri burada bulmak mümkün. Kitaplar geçmişe doğru bir yolculuk sunuyor. Yaptığımız projelerle bölgenin tarihi dokusuna katkıda bulunmak istiyoruz” dedi. Piyalepaşa Satış Ofisi’nde gerçekleştirilen etkinlik 16 Eylül'e kadar saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
#Kaan Yücel
#Piyalepaşa
#Sahaf Günleri
7 yıl önce