|

Silivri'de Bizans dönemine ait mezar taşı bulundu

Silivri'de İSKİ'nin atık su yer altı çalışmaları sırasında Bizans dönemine ait olduğu düşünülen mezar steli (mezar taşı) bulundu.

Yeni Şafak
15:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:02 - 23/07/2016 Cumartesi
AA

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 bin yıllık ilçenin, zengin tarihi mirası olduğunu belirterek, Fatih Mahallesi'nde İSKİ'nin atık su yer altı çalışmaları sırasında Bizans dönemine ait olduğu düşünülen mezar taşı bulunduğunu söyledi.



Kentsel Tasarım Müdürü Sibel Alataş, müdürlük çalışanları ve belediye arkeologlarından bilgi alarak, tarihi mezar taşını inceleyen Işıklar, üzerinde kadın, erkek ve at figürlerinin yer aldığı, deforme olmadan bugüne ulaşan mezar taşının, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne teslim edileceğini bildirdi.


İlçenin hem tarım hem de tarihi sit alanı olarak ilan edilmesi söylemini yineleyen Başkan Işıklar, "Bölgemizin zenginliklerini korumalı, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Zengin bir tarihi mirasa ve geniş tarım topraklarına sahibiz. Bölgemiz tarım ve tarihi sit alanı olarak korunmalı. Geçtiğimiz aylarda da bir kazı çalışması sırasında 5 bin yıllık bir savaşçı mezarı bulunmuştu. Bu gelişmeler ilçemizi dünyaya duyurmak konusunda, tarih turizmi açısından çok güzel bir fırsatlar." diye konuştu.



#Silivri
#İSKİ
8 yıl önce