|

Sinema ve Kültür Politikaları masaya yatırıldı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümünün düzenlediği etkinlikte, Türkiye'de Sinema ve Kültür Politikaları tüm boyutlarıyla ele alındı.

Yeni Şafak
14:24 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 12:26 - 29/03/2015 Pazar
IHA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Dr. İbrahim Sarıtaş ile Sanatçı Volkan Severcan'ın katıldığı etkinlikte, genç İKÇÜ'lüler sektöre dair son gelişmeleri öğrenme imkanına sahip oldu. Moderatörlüğünü Yrd. Doç.Dr.Buğra Kalkan'ın üstlendiği söyleşiye Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci takip etti.


ULUSLARARASI ÖDÜL ALAN FİLMLERİN TAMAMI BAKANLIK DESTEKLİ FİLMLER

Sinemaya, Bakanlığın verdiği destekleri rakamsal verilerle ortaya koyan Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Dr. İbrahim Sarıtaş, özellikle 2005 yılından sonra çıkarılan kanunla birlikte Türk Sinemasının yükselişe geçtiğini kaydetti. Dr. Sarıtaş, “2005 yılına kadar sinema yapımları, senaryolar, belgeseller devletten destek almıyordu. 2005 yılında çıkarılan kanunun ardından oluşturulan sinema kurulu ile birlikte sinemaya mali destekler kazandırılmaya başlandı. Şimdiye kadar toplam 332 filme 88 milyon TL'lik mali destek verildi. 2014 yılının rakamlarına bakacak olursak; uzun metrajlı 50 filme yirmi bir buçuk milyon TL'lik destek verildi. 2014 yılında çıkan, 108 filmden 34'ü Bakanlık destekli filmlerdir. Uluslararası ödül alan filmlerin tamamı bakanlık destekli filmler. Bu açıdan Bakanlık olarak çok mutluyuz" diye konuştu.


TÜRK SEYİRCİSİ YERLİ FİLMİ TERCİH EDİYOR

Türk Sinemasına olan ilginin her geçen gün arttığını, bunun da sektör açısından sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Dr.Sarıtaş, sinema izleyicisi sayımız 60 milyona ulaştı.


Bu süreçte İletişim fakültelerimizin desteği de çok önemli. Ölmek üzere olan sinema canlandı. Sanatçı Volkan Severcan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son 10 yıldır sinemaya verilen desteklerin sektörü canlandırdığını belirterek, bu gelişmelerin sinema adına memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

#sinema
#kültür
#film
9 yıl önce