|

Sinemanın en iyi filmleri Caddebostan Kültür Merkezi'nde

Sinema tarihinin en iyi filmleri Sinematek'in kurucularından Onat Kutlar'ın anısına, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde usta isimlerin sunumlarıyla gösterilecek.

Yeni Şafak
12:53 - 2/02/2016 Salı
Güncelleme: 10:54 - 2/02/2016 Salı
Yeni Şafak

1965 yılında kurulan Türk Sinematek Derneği'nin 50. yılı dolayısıyla düzenlenen “Sinematek Yaşıyor! 50. Yılda, 50 Film, 50 Sunum” etkinliğinin Kadıköy ayağı 5 Şubat Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde başlıyor.



Onat Kutlar'ın anısına Kadıköy Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, işbirliği ve Jak Şalom katkılarıyla düzenlenecek olan; Federico Fellini'nin Tatlı Hayat, Andrei Tarkovski'nin Andrei Rublev, Orson Welles'inYurttaş Kane gibi sinema tarihinin en iyi filmlerinin gösterileceği etkinlikte Ezel Akay, Vecdi Sayar, Mehmet Güleryüz, Bengi Semerci, Erden Kıral, Özgür Mumcu, Tayfun Pirselimoğlu, İlber Ortaylı, Murathan Mungan, Atilla Dorsay, Yankı Yazgan, Ege Cansen, Filiz Kutlar gibi usta isimler sunum yapacak.



Etkinliğe dair konuşan Jak Şalom; "Ülkemizin aralarında yetkin sanatçılar, aydınlar, basın mensupları da olan “bir gösterimlik” sunucuların bu başyapıtların sinemaya ve ustalara saygının yanında her zamankinden daha gerekli olan tartışma ortamına da katkıda bulunacaklarına inanıyoruz" dedi. Filmler Caddebostan Kültür Merkezi'nde Cuma akşamları saat 20:30'da başlayacak.


#Caddebostan Kültür Merkezi
#Sinematek
#Onat Kutlar
8 yıl önce