|

Son 10 yılın en iyileri seçiliyor

Antalya Sinema Derneği Kurmaca türünde son on yılda Türkiye’deki önemli festivallerden birincilik ödülü almış kısa filmlerin, geniş bir jüri aracılığıyla değerlendirmeye alınacağı bir çalışma başlattı. Çalışmanın sonunda "Son On Yılın En İyi On Kısa Filmi" seçilecek.

Yeni Şafak
13:30 - 11/08/2015 Salı
Güncelleme: 10:32 - 11/08/2015 Salı
IHA

Antalya Sinema Derneği Başkanı Sidar Serdar Karakaş ile Antalya Sinema Derneği Kültür ve Sanat Danışmanı ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Ersümer tarafından yürütülen projenin kesinleşen jüri üyelikleri şöyle:



22. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını yapacak olan yönetmen Ümit Ünal, Neden Tarkovski Olamıyorum filmiyle adını yurtdışında da duyuran Murat Düzgünoğlu, Zerre filmiyle 49. Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal ödülünü kazanan Erdem Tepegöz, Babamın Sesi filminin yönetmenlerinden Zeynel Doğan, Gözümün Nuru filminin yönetmenlerinden Melik Saraçoğlu, gerçeküstücü kısa filmleriyle önemli başarılar elde etmiş Tan Tolga Demirci, kısa filmleri ve video klipleriyle ünlenen Gürcan Keltek, Öteki Sinema sitesinin kurucusu ve sinema yazarı Murat Tolga Şen, SİYAD üyesi sinema yazarlarından Kerem Akça, Serdar Kökçeoğlu, Banu Bozdemir ve Cüneyt Cebenoyan. Jürinin yeni katılımlarla genişletileceği bildirildi.



Değerlendirmeye alınacak filmlerin listesi, kameraarkası.org sitesinden Hayri Çölaşan'ın yaptığı Kısa Film veritabanı aracılığıyla düzenlendi.



Antalya Sinema Derneği, "Son On Yılın En İyi On Kısa Filmi" oylamasının ardından, seçilen filmlerin yönetmenleriyle yapılacak röportajların kitaplaştırılmasını, ilgili filmlerin ise yurt içinde ve yurt dışında gösterimlerinin yapılmasını planlıyor.


#Antalya Sinema Derneği
#kısa film
#festivla
9 yıl önce