|

Sosyal medyada linç edilen Cahit Berkay'dan açıklama

İçimde Akan Nehir filminde rol aldığı için Geziciler tarafından linç kampanyasına maruz kalan sanatçı Cahit Berkay, bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Filmde destek amacıyla rol aldığını söyleyen Berkay, "Kim oynuyor, başka kimler var diye sormadım" dedi.

Yeni Şafak
10:55 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 11:27 - 27/11/2015 Cuma
Diğer

Ayna Grubu'nun solisti Erhan Güleryüz'ün senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı, başrolünde de Tuğçe Kazaz'la birlikte oynadığı "İçimde Akan Nehir" isimli filmde oynayan Cahit Berkay'a sosyal medyada linç kampanyası başlatıldı. "AK Partililerin filminde oynamakla" suçlanan Berkay ise, aldığı yoğun tepkiler üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldı.



Birgün'ün haberine göre, sinemada ilk filmini çeken genç yönetmenlere müzikleriyle ya da küçük rollerle katkı sunan Berkay bu filmde de arkadaş hatırına yer aldığını ve destek amaçlı olduğunu söyledi.



Görüşünde değişiklik olmadığını belirten Berkay, "Kim oynuyor, başka kimler var diye sormadım. Yanılmıyorsam Gezi'den önce çekimlerine katıldığım bir filmdi. O zamanlar bu kadar ayrışmalar da yoktu. Sanatçıların düşüncelerine göre tavır almaları, bu kutuplaşma dediğimiz şey o zaman bugünkü kadar keskin değildi. İnsanlar hakkımda başka türlü düşünürlerse bu beni yıkar. Görüşümde ve algımda bir değişiklik yok. İnsanlara, topluma beni sevenlere saygım var" ifadelerini kullandı.


#Cahit berkay
#Erhan Güleryüz
#İçimde Akan Nehir
8 yıl önce