|

Söz dizisine damga vuran kitap

Abdullah Ağar’ın kaleme aldığı Özgür Şehit kitabı; meskun mahallerde, dağlarda ve Fırat Kalkanı’nda savaşan Mehmetçikleri anlatıyor. Sahneye damgasını vuran ve kitaptan alınan, “Gerçek askerler için şehadet en büyük onurdur” sözü ise sosyal medyaya en çok ilgi gören replik oldu.

Yeni Şafak
11:04 - 6/06/2017 Salı
Güncelleme: 11:32 - 6/06/2017 Salı
IHA
Arşiv
Arşiv
Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’ın meskun mahallerde, dağlarda ve Fırat Kalkanı’nda savaşan Mehmetçikleri anlatan "Özgür Şehit" kitabı, ’Söz’ dizisine damgasını vurdu.

Dün akşam yayımlanan Söz dizisinde Kurt Dereli’nin şehit olduğu sahnede yatağının başucunda duran ve Abdullah Ağar’ın kaleme aldığı Özgür Şehit kitabı; meskun mahallerde, dağlarda ve Fırat Kalkanı’nda savaşan Mehmetçikleri anlatıyor. Sahneye damgasını vuran ve kitaptan alınan; “Gerçek askerler için Şehadet en büyük Onurdur” sözü ise sosyal medyaya en çok ilgi gören replik oldu. Mehmetçiğin terörle mücadeseni anlatan Söz dizisinin 5 Haziran’da yayınlanan bölümünde yine heyecan doruktaydı. Sarı komutanın timinden Kurt Dereli’nin şehit olduğu sahne gözleri doldurdu.


Kitap şehidin ismini taşıyor

Kitabın adı, yazara anlattığı çatışmalarının hemen ardından Çukurca Hisar Dağı’nda şehit düşen Özgür Çevik Yüzbaşı’dan geliyor ancak Özgür Şehit, vatanın özgürlüğü için dağlarda, meskun mahallerde ve Suriye’de savaşarak şehit olan ve “mutlak özgürlüğe” kavuşan tüm Mehmetçikleri anlatıyor.

Özgür Şehit kitabı, ölümden, ölümün üstüne giderek kaçan Mehmetçiklerin hikayesidir. Cumhuriyet döneminde Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bu en büyük badireyi göğüslemek adına meskun mahallerde, 15 Temmuz sonrası can havliyle sarıldığımız ’taarruz ruhu dönemi’nde dağlarda ve Fırat Kalkanı’nda verilen olağanüstü mücadelelere dair tarihe düşülen kısa bir nottur.''
Abdullah Ağar'ın yedinci kitabı
Türkiye’de terör, güvenlik ve strateji konularında en yetkin isimlerden biri olan Abdullah Ağar, yazılı ve görsel medyanın en çok başvurduğu isimlerden birisi. En önemli uzmanlık alanlarından birisi de dini istismar eden yapılarla terör arasındaki ilişkidir.

Gazi olan ve hala bedeninde kurşun parçaları taşıyan Abdullah Ağar, aynı zamanda Söz dizisinin proje danışmanı.


#Söz
#Özgür Şehit
#Dizi
#Televizyon
7 yıl önce