|

Star Wars IX 'gerçek uzayda' mı çekilecek?

Star Wars efsanesine yakışır bir son çekmek için kolları sıvayan yönetmen Colin Trevorrow, daha önce uzun metrajlı filmlerde hiç yapılmamışı yapmayı hedefliyor. Trevorrow, serinin son filmini uzayda çekmek istiyor!

Yeni Şafak
09:12 - 2/02/2016 Salı
Güncelleme: 09:28 - 2/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Dünya gişelerinde 2 milyar dolardan fazla hasılat yapan 'Star Wars: Güç Uyanıyor' filmi piyasayı adeta kasıp kavururken, serinin yeni filmleri hakkında şimdiden fantastik iddialar gelmeye başladı.



The Walt Disney Company serinin yedinci filmi olan 'Star Wars: Güç Uyanıyor' için J.J. Abrams'la anlaşmıştı. Geçtiğimiz hafta çekimlerine başlanan serinin sekizinci filminde ise yönetmen koltuğuna Rian Johnson oturdu. Ancak bomba denilecek haber serinin son filmini yönetecek olan Colin Trevorrow'dan geldi.





Geçtiğimiz günlerde uluslararası bir film konferansında yaptığı açıklamayla tüm Star Wars hayranlarını heyecanlandıran Colin Trevorrow, dokuzuncu Star Wars filminin bazı görüntülerini 'gerçekten uzayda çekmek için' Disney'i ve IMAX'i sıkıştırdığını söyledi. IMAX'in halihazırda 'Apogee of Fear' adında uzayda çekilmiş bir belgeseli olduğunu ve yetiştirebilirlerse bu çekim teknolojisini kendisinin yöneteceği dokuzuncu ve son Star Wars filminin uzayda geçen bazı arka plan çekimlerinde de kullanmak istediğini ifade etti.



Bu güne kadar hiçbir kurmaca filmin uzayda çekilmediğini söyleyen yönetmen Trevorrow, serinin son filmini uzayda çekmeyi başarabilirse çok mutlu olacağını belirtti. IMAX şirketiyle birlikte ciddi bir araştırmaya giriştiklerini fakat henüz konuyla ilgili kesin bir sonuç alamadıklarını da sözlerine ekledi.






Aynı konferansa konuşmacı olarak katılan, The Dark Knight, Inception ve Interstellar filmlerinin başarılı yönetmeni Christopher Nolan, uzayda çekim yapma konusunu Interstellar filminin çekimlerine başlamadan önce kendisinin de bu konu hakkında bir süre araştırma yaptığını vurguladı. Ünlü yönetmen Nolan, o zaman için bunu başaramadıklarını, fakat böyle bir sürecin başarılı olması halinde uzayda inanılmaz görüntüler elde edebileceklerinin de altını çizdi.







Sekizinci Star Wars filminin Aralık 2017'de vizyona girmesinin ardından, serinin son filmi için 2018'in ilkbahar aylarında çekimlerin başlaması planlanıyor. Bakalım o zamana kadar Trevorrow uzayda çekim yapmanın bir yolunu bulabilecek mi?


#Star Wars serisi
#Colin Trevorrow'
#Christopher Nolan
#Star Wars IX uzayda mı çekilecek?
8 yıl önce