|

Su hayattır

"Su doğanın kanıdır " demiş bir bilgin. Bu söz son derece doğrudur çünkü dünyamızın yüzde 70'i sudan oluşuyor. İnsan vücudu için de su vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Yemek yemeden günlerce hatta haftalarca dayanabilen insan susuzluğa ancak bir kaç gün dayanabilir.

Yeni Şafak
14:11 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:17 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
SUSUZ KALMAYIN


Vücut ısısını su ile dengeler. Terlemekle vücudumuz su atar ve kendisini serinletmiş olur. Uzun süre su içmemek insanın hastalanmasına sebep olur. Susuz kalan bir vücudun kanı koyulaşır ve kan dolaşımı zarar görür. Sonuç olarak kalp daha hızlı atar ve yoğun olan kanı pompalamaya çalışır ve kan basıncı düşmeye başlar. Yüzde 0,5 su kaybına uğrayan bir vücut susama sinyali yollamaya başlar. yüzde 4 su kaybında ise baş ağrısı ve kaslarda güçsüzlük meydana gelir. Yüzde 15 veya daha fazla su kaybı ölüme yol açar.



Sağlıklı bir insan günde 3 kilo su içmelidir. Vücut bunun 2,5 kilosunu dışarıya atar. 1,5 kilo idrar yollarından, 0,5 kilo cildinden ve 0,4 kilo akciğerlerinden dışarıya atılmaktadır.



SU GÜZELLİKTİR


Su insana sadece sağlık değil güzellik de kazandırıyor. Suya doymuş bir cilt pembe elastik bir görünüm kazanır. Susuz kalmış bir cild ise pürüzlü, pullu ve çatlamış bir görünüme sahiptir. Cildin yaşlanmasını bol su içerek geciktirmek mümkün. Yaşlanan bir cildin dış koruyucu tabakası incelir. Dış etkilerle mücadele eden cild kendisini yenileyemez. Bu durumdaki bir cildin en iyi ilacı sudur.



Cildinizi dıştan da su ile besleyebilirsiniz. Yüz ve güzellik kremleri bol miktarda nem içerir. Özellikle yaz aylarında serinlemek için yüzünüze su püskürtürseniz serinlemenin yanında cildinizi de su ile desteklemiş olursunuz.



#su
8 yıl önce