|

Sultanbeyli'de halk kütüphanesi Vali Şahin'in katılımıyla açıldı

Sultanbeyli Hamidiye Halk Kütüphanesi, İstanbul Valisi Vasip Şahin'inin de katıldığı törenle hizmete girdi. Kütüphanelerin sayısını artıracaklarını açıklayan Şahin, "Ne yaparsak yapalım okumak ve öğrenmek hem bir atmosfer işidir hem de bir mekan işidir" dedi.

Yeni Şafak
19:02 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:13 - 15/11/2017 Çarşamba
AA
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanbeyli Hamidiye Halk Kütüphanesi'nin açılış törenine katıldı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanbeyli Hamidiye Halk Kütüphanesi'nin açılış törenine katıldı.

Sultanbeyli Hamidiye Halk Kütüphanesi, törenle hizmete açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, İstanbul Valiliği ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sultanbeyli Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan kütüphanenin açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, kütüphanelerin gençler ile çocukların geleceğe en güzel şekilde hazırlanmasında onlara bir yuva gibi destek ve yardımcı olması temennisinde bulundu.

"Kütüphanelerin sayısını artıracağız"

Kütüphanelerin yalnızca öğrenciler ve okullar için kuruluyormuş gibi anlaşıldığını belirten Şahin, "Elbette öğrenciler istifade edecek ancak mahalleli yetişkinlerimiz de istifade edecekler. Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz diyen bir inanca sahibiz. Dolayısıyla herkese açık ve herkes için hizmet edecek." şeklinde konuştu.

Şahin, Sultanbeyli'nin altıncı kütüphanesini hizmete açtıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bundan sonra inşallah kartopu gibi hızla büyüyerek kütüphanelerin sayısını artıracağız. Ne yaparsak yapalım okumak ve öğrenmek hem bir atmosfer işidir hem de bir mekan işidir. Eğer atmosferi oluşturamazsanız ne yaparsanız yapın okutamazsınız. Kütüphanelerde insan evinde okuyamadığı ya da çalışamadığı dersi kütüphanede çok rahat çalışır çünkü öyle bir atmosfer oluşmuştur. Kütüphaneleri lütfen çok kullanın aşındırın, siz eskitin buraları. Biz yeniden yaparız. Yeter ki siz kullanırken buralar eskisin.”

"Şu an yüz binin üzerinde kitaba sahibiz"

Belediye Başkanı Keskin, kitabın dünyasının ayrı, çehresinin başka olduğunu ifade ederek, "Kitap okuyup, hayatını kitapla zenginleştiren kişi ayrıcalıklıdır. Dinimizin ilk emri okudur, her şey okumakla başlar, okumakla devam eder. Okuduğumuz her kitapta kendimizden bir parça buluruz. Çok okuyarak devletimize yararlı bireyler olacağız. Buraya başladığımda yaklaşık 3 bin civarı bir kitaba sahipti Sultanbeyli. Şu anda 100 binin üzerinde bir kitaba sahibiz” diye konuştu.

Kaymakam Kubilay da en esaslı meselenin eğitim meselesi olduğunu, bu amaçla okul öncesinden başlayarak eğitimin her kademesiyle yakinen ilgili olduklarını kaydetti, eğitimle ilgili her türlü çalışmaya müdahil olduklarını söyledi.

"Gençlerin hayatında dönüm noktası olacak"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun ise, müzenin yapılışında emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür ederek, nice gencin hayatında dönüm noktasını oluşturacak mütevazi ama etkili bir açılış gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Şahin ile beraberindekiler ve öğrenciler tarafından açılış kurdelası kesildi. Şahin, daha sonra kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılışın ardından buradan ayrılan Şahin ve beraberindekiler Sultanbeyli'de bulunan Aydos Kalesine geldi. Burada devam eden kazı çalışmalarını inceleyen Şahin, Dr. Coşkun Yılmaz ve İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Kızıltan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

#Sultanbeyli
#Halk kütüphanesi
#Vasip Şahin
6 yıl önce